Utflykter och sevrdheter p Koh Chang

Uncategorized

Stränder

Koh Chang är en ö, skön belägen i Andamansjön. Den har otroliga stränder som är perfekta att upptäcka. Fast stranden är vacker, den är fortfarande ganska oupptäckt.

Naturvandringar och sevärdheter är lätt att hitta. Restauranger och turistställen finns också, de erbjuder många sätt att göra dina utflykter minnesvärda. Låt oss ta en titt på de bästa strandattraktionerna nära Koh Chang!

White Sand Beach

White Sand Beach, eller Had Sai Khao som den kallas på thailändska, är en av de mest populära stränderna på Koh Chang. Stranden ligger vid foten av Klong Praom-halvön i södra delen av ön och bjuder på enastående havsutsikter och strålande sol som du kan njuta av under dagen. Stranden har fin gyllen sand som omringar bukten som skapats av Klong Praoms enorma kalkstensklippor.

Bortsett från att se sitt blåvita, crystal-kalibrera havsvatten är den största attraktionen hos White Sand Beach strandpromenaden längs vattnet, som börjar norr om Cheezes Bar och passerar mycket bar & restauranger med terrasser utmed strandpromenaden.

Klong Prao Beach

Klong Prao Beach är en i många popular på den vackra ön Koh Chang. Stranden slingrar sig längs en häftig sväng och är skuggad av palmer som ger naturlig skydd mot solen. På stränderna finns sanddyner som porlar avslappning, eller om du inte har tid att stranda kan du bara ta en promenad längs strandkanten och njuta av de speciella miljöerna.

Klong Prao Beach erbjuder gott om utflykter och aktiviteter för att fylla dagen med. Du kan ta turer till lokala tempel eller prova lyxiga spa-behandlingar. Det finns till och med chanser att försöka på jetskit eller paad rafting. För dem som söker något lite mer avkopplande finns det flera restauranger som serverar mat från hela världen samt strandlounger och kiosker för bohomaterier. Du kommer garanterat inte tröttna på de många alternativen Klong Prao har att erbjuda!

Kai Bae Beach

Kai Bae Beach är en av de mest populära stränderna på ön Koh Chang. Det ligger bara en kort resväg från Koh Chang Town och bjuder in till långa dagars slapp och njutning. Stranden ger sköna, goldiga sandstränder som omger ett lugnt hav med vackra korallrev som lockar till undervattensupplevelser. Här finns också många bra restauranger som serverar lekfull thailändsk mat, inklusive street food-marknader som lockar sev. För dem som älskar nightlife erbjuder Kai Bae flera -pubbar och anläggningar där barnfamiljer kan njuta av en stund tillsammans.

Familjer uppskattar behagliga, popförbjudna stränder med grönska bakom stranden, utmärkt för att dra sig bort från stadslivet eller de livliga beachparties för dem som söker efter mer action. Stranden erbjuder ofta moderata priser på strandstolar, innan du går vidare till en havsbadetripp eller fisketurné från Bai Lan Pier. Sidelinjen har allt från landmat till motoriserade aktiviteter som snorkling i solnedgången för att ta med hem unika minnen om den här tropiska paradisön!

Natur

Koh Chang har enastående natur som är värd att utforska. Det finns äventyrliga turistmål, mysiga strandpromenader och regnskogar. Snorkling, dykning, segling och utforskning av öns fjärran platser – det finns gott om saker att göra!

Vi tittar närmare på naturliga sevärdheter och utflykter som finns på Koh Chang.

Khao Chom Prasat National Park

Khao Chom Prasat National Park ligger i de natursköna norra delarna av Koh Chang, bara några kilometer från arlandet. Parken erbjuder fantastiska utflykter över landsbygden för att se djurliv i dess ursprungliga miljö och tar dig till vilda stränder med klart vatten och glittrande solnedgångar. Densamma har lanserats som en nationell park 1982, är den största och mest bevarade av dess slag. Khao Chom Prasat lockar både besökare och naturälskare från hela landet för att upptäcka det rika djurlivet och olika sorters vegetation.

Khao Chom Prasats gratisstrande frestelser inkluderar otroliga trekkingmöjligheter, kayakpaddling, rappelling numera kan du göra detta flertalet gånger per dag eftersom det finns en uppsättning processurer gearing dig mot toppen av Khao Neung Mount Suikan (950 meters höjd). jfrforska de stora områdena benägen att naturlig konversation innan du besöker just inflytelsrike cockerel cliff (802 meters höjd). Du kan även bestiga den smaragdgrön jungeln på jakt efter strandlämningarna från Svoe-Burman rikedomar samt en guldgrön skatt som iform av wild life sanctuary, alltsammans vackert inflyttad bergskedja med 560 hektar täckta av tidigare granskog som ens senaste 50-60 åren bevakats genom effektiva resturationsföretag.

Klong Plu Waterfall

Klong Plu Waterfall är en av de vackra naturupplevelserna du kan uppleva på Koh Chang-ön i Thailand. Vattenfallen är beläget i det andra nationalparkområdet Khlong Phlu, som ligger cirka 8 km från Ko Changs huvudstad Dan Kao. Det är inte svårt att nå Klong Plu Waterfall, även med allmänna kollektiva transportmedel. Parkeringar finns tillgängliga runt området och det finns skattbiljetter som ska köpas innan man går in till parken för att se vattenfallen. Den skatt som tas ut från besökarna finansierar stadens skyddsnät för att bevara miljön på den här platsen och södra Thailand.

Klong Plu Waterfall sträcker sig upp till 70 meter och erbjuder ett magiskt landskap med forsande vatten, rosa lotuser, djungler med trädtoppar och ett rikt utflöde med olika vAsserfornminnen. I området finns flera typer av djur- och växtliv som du kan se samtidigt som du njuter av de magiska miljöerna runt Klong Plu Waterfall-området. Detta underbara sevärdhetsmål i sydostasien demonstrerar verkligen naturens festliga storslagenhet och perfekta harmonin mellan mennesket och naturen hos den thailandska landsbygden.

Than Mayom Waterfall

Than Mayom vattenfall är den mest berömda attraktionen på Koh Chang Island. Det ligger bara några kilometer utanför Klong Son, och är ett populärt ställe för besökare som söker fred och stillhet. Att nå vattenfallet kräver en hel dag och gå till Than Mayom, eftersom det inte finns något direkt transportalternativ till denna sevärdhet.

Paddlingen uppströms längs floden kan ta upp till 45 minuter, beroende på din paddlingförmåga och vattens tidigare flöde. Efter 5-10 minuters paddling kan du se den magnifika Than Mayom fyrhornade vattenfall omringad av tropisk vegetation. Beroende på säsong är flodstranden redo att stirra in i djupet av turkosvatten, vackert belamrat med sandmanar knutna av fallande riskorn, som blir oförglömliga bilder att ta med hem.

Öar

Ön Koh Chang är perfekt för den som vill ha en solstol på stranden. Den ligger i regionen Trat Thailands Golf. Det är en av de mest populära semesterdestinationerna i Thailand. Koh Chang har många olika utflykter och sevärdheter. De är bra för hela familjen.

Låt oss titta närmare på vilka öar som erbjuder dessa utflykter och sevärdheter.

Koh Wai

Koh Wai är en liten ö utanför nordöstra stränderna av Koh Chang tillhörande provinsen Trad, Thailand. Beläget i det Thailändska golfvet, drygt en timmes båtfärd norr om Koh Chang har Wai mycket att erbjuda både för familjen och förhornet. Utöver sina fantastiska stränder och sevärdheter är ön populär bland vattenaktiviteter som dykning, stor fiskfiske och paddel sentinerariering. Det finns en rad talande hotell och resorter tillgängliga för dem som letar efter en autentisk semesterupplevelse.

Koh Wai erbjuder hela två vidsträckta sandstränder med turkost vatten, mangan svarta stenar samt soligt strandlivutrymme perfekt för picknickar eller att ta lite solbadning under de svalare timmarna på dagen. Kom ihåg att ta med relativt stora skor vid din utflykt, eftersom bitar av glasskrymmelse ibland kan vara mycket skarp på badstranderna!

Den vackra lagunen ligger lite upp från stranden och har smaragder grön plattform kantad av vacker mangroveskog. I den stillsamma lagunen kan du glida nerför javelin-klipporna i det skeptisk planering med kajak eller mardrömstitta på olika djurlivets fröjdflugor sittande på sin snurrande kajaksmycke . Fiske är verklighet hos mer erfarna tvillingbrantarna – Grab en flodbron till nattens normal bas – just jakten på Makrel sommartimme geners!

Koh Kood

Koh Kood är den mest östliga av öarna i Koh Changgroppen som gör sig bäst för semester och avkoppling med en vacker natur som blandar låga träd, sandstränder, turkost hav och en unik vegetation. Den här tropiska pärlan – mycket mer isolerad och mindre utvecklad – har intakt marin livsmiljö som ger möjlighet till snorkling, dykning och andra havets aktiviteter.

Lite större än Koh Chang men med bara ett fåtal hotell på orten erbjuder Koh Kood ett mer autentiskt thailandsk upplevelse. Utflykter kan organiseras till den vackra nationalparken Khao Phanom Bencha med sina hotell spa och andra perfekta getaway-mål. Att resa mellan de två öarna (Koh Chang – Koh Kood) tar ca 2 timmar via bussfärja eller privata båtar som kan beställas direkt från strandpromenaderna.

Med sin charmiga liten by kallad Bang Bao samt sina rustika spa kan du njuta av thailandsk livsstil samtidigt som du besöker lokala resesegelmakeriar och restauranger. Boende på Koh Kood omfattar vanligen hyresvillor, stugor, lyxiga boendealternativ eller campingplatser där du kan beundra solnedgången i lodgen strax innanför strandlinjen. Allmänt sett finns det mesta du behöver för att fylla upp din semester utan att tvingas kompromissa med bekvämligheten ​​eller charmensom omringar detta harmoniska stilleben.

Koh Mak

Koh Mak är den minsta av de fyra bebodda öarna i flodhavsprovinsen Trat, mellan Kambodja och Thailand. Omgiven av kristallklart vatten, sandstränder i pudervitt sand och milt klimat, är Koh Mak ett utmärkt val för familjer och solsugna som letar efter en semester helt fritt störande stadsliv.

Denna vackra strand har bebodda stränder som omger hela ön, anpassad för alla typer av aktiviteter såsom dykning, kanotpaddling med mera. Redo att exploderas med grönska och skojar vegetation adorning den tropiska miljön, det finns olika barer och restauranger som ligger utmed stränderna bjuder in till uppfriskande drinkar, lokala delikatesser osv. Havsaktiviteter innehåller segling, vattenskidåkning etc., perfekta för nybörjare att lära sig nya saker under din semesterresa.

Aktiviteter

Koh Chang är en stor ö. Den ligger mellan Thailand och Kambodja. Stränder, djungel, vattenfall och sevärdheter gör den berömd. Om du är på ön och letar efter aktiviteter har du många att välja bland!

Se vattenfall, besök djungeln, simma med delfiner, eller ta en jeep safari. Låt oss titta närmre på några av dina aktivitetsmöjligheter på Koh Chang!

Snorkling

Koh Chang är ett utmärkt ställe för snorkeling, en oöverträffad miljö för nybörjare och vågade dykare. Med många olika undervattenslivet att upptäcka med din maske och slang, finns det fascinerande platser med korallrev och alger att uppleva.

Den klarblå havsbotten som sträcker sig runt öns syd- och norra del har en glaciäromgivning, blekfisk och nyfikna stingrockar som beredd att hälsa besökare. Varje bukt på Koh Chang bjuder in till en hög grad av tillfredsställelse för alla typer av vattenverksamhet. Snorkla runt pulserande Havregryn Reef tillsammans med trevliga aktiviteter som glassnokar, mollusker, havsgrudar och angelfish. Om du har tur vittnar du om det mytomspunna skatteundantaget “Black Rock” – den legendariska festplatsen där knappast något lurar men massor av paradisfisk invaderar dina synintryck.

På strandpromenaden ligger flera anmälda byns djupvattensexpeditioner som erbjuder transport till områden utanför Koh Chang-arkipelagen dit du annars inte kan snorkla själv. Utforska moderna rev åtföljda av kodermastare eller studera de strender som hemsöks med helikoptrar från flerskaliga simning Vinters morgon- eller aftonturer är de bästa för att observera framstegsfiskar på grannskapshen om natten; leta efter morays i skuggornas skydd under dagens gryning!

Snorkla utforska de oturliga livsvillkoren i belysningsvattnen på Koh Changs sandstrand – den ultimata insamlingen av biodiversity som ligger storartad på Indisk oceanens botten.

Fiske

Koh Changs bakomliggande öar och korallrev erbjuder fiskeentusiaster en av de mest åtråvärda upplevelserna. Badet innehåller flera spännande igangvärda fiskarter, inklusive sailfish, tuna, king mackerel och barracuda och det är ett minne för livet att odla dem. Du kan ta del av den lokala erfarenheten genom att hyra en liten båt som tar dig till de populära destinatörerna i provinsen Trat, såsom Klong Phrao Beach eller Bai Lan Bay.

Sportfiskare som besöker Koh Chang kan också prova på nattfiske. Många berömda lokala restauranger erbjuder kryddade, rykande heta fiskar fritt fri från havet nedanför deras gator. Oftast är det billigare att hyra all utrustning man behöver – båtar, krokar osv – samt guider som leder du runt platserna där arterna sannolikt finns bedömda på samma gång. Praktiska vägledningar om hur man använder utrustningarna skulle definitivt hjälpa nybörjare seglare.

Praktisk information om halkor, flugspön och draglinor skulle vara mycket uppskattat tillsammans med namnen på de vanligaste lokala arterna man kan ta sig an när man provar lyckan med havsfisket på Koh Chang!

Kanotpaddling

Koh Chang är en idylliskt thailändsk ö, och för den som letar efter avkoppling och utomhusaktiviteter så finns det få bättre val. Paddling är ett populärt aktivitet, och kanotpaddling erbjuder en storslagen uppsättning utsikter över Kadamanee Bay, men också en rad olika intressanta sevärdheter såsom ett bevarat mangroveskogar, unika små byar med lokalbefolkningen, exotiska vilda djur, samt även insteg till hemliga stränder längst ut ur civilisationens nåd.

Genom att hyra en kanu bör du ha tillgång till alla de höjdpunkter som finns på Koh Chang – en meningsfull upplevelse som tillför livskraftigheten att koppla av från stressen i storstadlivet.

Övrigt

Koh Chang i Thailand är ett populärt resmål. Ön är känd för sin vackra natur och stränder. Det finns massor att göra och se! Utforska nationalparker, städer och prova vattensporter.

Låt oss ta en titt på de olika sevärdheterna och utflykterna som erbjuds på Koh Chang.

Khlong Phlu Waterfall

Khlong Phlu Waterfall är en av de mest spektakulära sevärdheterna på Koh Chang. Det ligger i den södra delen av den kuperade ön, offrat om en smutsväg som leder till naturskogar och bergstoppar där floden Khlong Phlu tittar ut mellan träden. Vattenfallet är cirka 15 meter högt och runt 2 kilometer från Koh Chang centrum och har ett helt naturligt bassäng nedanför det.

Man kan antingen följa en gångstig som går genom skogen eller paddla med en longtailbåt från Salak Khok strand för att ta sig till vattenfallet. Man kan bada, sola eller bara ligga ner i det fredliga landskapet som har vackra berg som balkonger. I det inre finns det dessutom andra undersökningar att utforska, inklusive grottor, Eco-trails och vandringsstigar.

Klong Plu Waterfall

Klong Plu Waterfall är en fantasifull sevärdhet som erbjuder ett ljuvligt landskap med milslånga tallskogar. Svalkande konstanta skuggor såväl som naturliga vattenströmmar gör det till den perfekta destinationen för familjer.

Klong Plu Waterfall är lätt att nå från både Koh Changs stadsområde och de omgivande strandområdena. Det finns två vackra vandringsleder som tar dig runt floden, vilket ger besökare möjligheten att ta utgesterna i naturen samtidigt som de upplever de friska tropiska luftarna. Ett varmt bad under vattenfallet ökar njutningen av utflyktens häftigheter.

Om du letar efter en rofylld upplevelse, se till att besöka Klong Plu Waterfall på Koh Chang för en trivsam dag med bad, sol och avkoppling. Med sin romantiska atmosfär är Klong Plu Waterfall en unik destination för alla resenärer som uppskattar utflykter till strandkullarna på Koh Chang!

Than Mayom Waterfall

Than Mayom Waterfall som ligger några typiska fyra timmars bilresa norr om Koh Chang är en naturskön sevärdhet som du inte bör missa. Det vackra vattenfallet som har ideliga gäster från både Thailand och andra delar av världen erbjuder mycket naturupplevelser och äventyr. Varje år lockar miljontals turister till denna speciella sluttning.

Förutom att ta sitt eget bad, kan du få varm mat till nk reasonable offers pris! Ta med solkräm och sandaler i maj månad eftersom det är den absolut varmaste månaden, men de övriga månaderna är alltid trevliga för att ta en avkopplande dagsutflykt til Than Mayom Waterfall.

Vanliga frågor

1. Vilka är de bästa utflykterna på Koh Chang?
Det finns många roliga utflykter att göra på Koh Chang, bland annat kan du besöka nationalparken Mu Ko Chang, de maleriska byarna i Khlong Son, Elephant Island och Koh Mak. Det är också värt att utforska öns vackra stränder och lokala matställen.

2. Hur tar man sig runt på Koh Chang?
Det finns många transportalternativ på Koh Chang, inklusive tuk-tuks, songthaews och scootrar som du kan hyra från olika platser på ön. Det finns även båtar som kan ta dig till andra öar i området.

3. Vad är de främsta sevärdheterna på Koh Chang?
Bland de främsta sevärdheterna på Koh Chang finns nationalparken Mu Ko Chang, Klong Plu vattenfall, Lonely Beach och Klong Prao Beach.

4. Hur lång tid behöver jag för att utforska Koh Chang?
Det rekommenderas att du spenderar åtminstone 3-4 dagar på Koh Chang för att verkligen få en chans att uppleva alla dess sevärdheter och göra några utflykter till de omkringliggande öarna.

5. Vilken är den bästa tiden på året att besöka Koh Chang?
Bästa tiden att besöka Koh Chang är mellan november och februari, när vädret är torrt och kallt och havet är lugnt. Undvik att besöka under monsunperioden (juni – oktober) om du inte gillar regn och blåsigt väder.

6. Vad är den lokala maten på Koh Chang?
Koh Chang har många lokala thailändska matställen som serverar nylagad mat. Några av de mest populära rätterna på Koh Chang är Pad Thai, Tom Yum, Curry, Som Tam, Mango Sticky Rice och Massaman Curry.

Dela detta :

Nya Inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera nu för att få de senaste nyheterna om Koh Chang.

Kategorier