Översikt över den thailändska ön Koh Chang

Koh Chang, Thailand, är en underbar plats att besöka eftersom det är hem för några av de bästa attraktionerna i hela Thailand. Även (eller kanske speciellt) för ensamma kvinnliga resenärer är detta den idealiska platsen att varva ner efter en rundtur i Sydostasien.

Koh Chang är den näst största ön i Thailand (efter Phuket), men den är fortfarande mycket mindre än Phuket. De flesta besökare på Koh Chang stannar bara några dagar, men jag tycker att man ska stanna lite längre om så bara för att ta in öns charmiga, lugna atmosfär.

I det här stycket beskriver jag de bästa attraktionerna på Ko Chang och ger några användbara råd för att få ut det mesta av din tid där.

  • Aktiviteter i Koh Chang
  • Ko Chang, hem till en av öns många hamnar
  • Kommenterat innehåll
  • Att göra i Koh Chang
  • Ha kul på stranden

Koh Chang är känt för sitt överflöd av sandstränder, vilket gör strandtid till en toppaktivitet för många besökare. Även om Lonely Beach är den mest kända stranden på Koh Changs västkust, tycker jag att Klong Koi Beach, som ligger strax söder om Bang Bao, är mycket mer avkopplande.

Lonely Beach är inte så ensam som namnet antyder. Med flera billiga boendealternativ, såväl som många restauranger, butiker och nattliv, är den här byn en favoritdestination för resande studenter. De fantastiska solnedgångarna och den hippa atmosfären gör det väl värt resan.

Bailan, som ligger intill Lonely Beach på västkusten, är lika vackert men mycket lugnare, och det har ett fantastiskt utbud av prisvärda boendealternativ.

Klong Koi Beach är ett mycket mer intimt och fridfullt alternativ. Den närmaste byn, Bang Bao, är den minsta av alla byar på Ko Chang, som ligger på öns sydligaste spets. Den består av en brygga, några bostäder, en marknad och en handfull fisk- och skaldjursrestauranger. På grund av detta besöker färre människor Khlong Koi.

Stranden är inget speciellt, men den är vacker och ren, omgiven av palmer och de grunda haven är riktigt bekväma.

Det finns också White Sand Beach, vilket är fantastiskt. Föreställ dig en bred, vacker strand med mjuk, vit sand, inramad av palmer och komplett med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. Det är hem för ett antal resorter av hög kvalitet.

Både Kai Bae Beach och Klong Prao Beach är andra bra alternativ. Om du letar efter ett ställe att festa på till småtimmarna på morgonen är Klong Prao Beach inte platsen för dig.

De finaste thailändska öarna

Letar du efter turistattraktioner i Koh Chang? Gå ut och titta på solnedgången, redan!

Iaktta den nedgående solen med vördnad.

Du kan se en hisnande solnedgång från Lonely Beach, färjan till Koh Chang eller Klong Koi Beach. När solen går ner under horisonten, oavsett om det är havet eller kullarna, får det en mystisk kvalitet.

Slappna av och njut av livet

Livet på Koh Chang är mycket långsammare än på andra platser. På grund av dess närhet till havet, gynnas ön av en behaglig bris (och mycket mer uthärdlig jämfört med den stilla värmen i inre Kambodja, till exempel).

Som jag har sagt tidigare, är Khlong Ko-stranden dit jag går för att varva ner. Du kan simma i det lugna, grunda vattnet, svalka dig i hotellets infinitypool, sova ut till middagstid varje dag, smutta på kokosvatten och iskall öl på stranden till kvällen och sedan bege dig till en av restaurangerna vid vattnet för en läcker lunch. På grund av den relativa lugn och ro, kan du också förvänta dig att få den typ av vilsam nattsömn som är nödvändig för att vitalisera dina energier.

Likaså är White Sand Beach en underbar plats att varva ner på.

öarna i Thailand

Aktiviteter på Koh Chang inkluderar att titta på det vackra landskapet (bild av Juska Wendland) (flickr)

Njut bara av den naturliga omgivningen.

De som tycker om att observera den naturliga världen kommer att bli glada att veta att Koh Chang är ett fantastiskt resmål. Det finns många olika sorters fåglar och apor på denna thailändska ö.

Vattenfall är en annan naturlig attraktion i Ko Chang. Sju separata vattenfall kan ses här, vilket är en bragd för en så kompakt ö.

Klong Plu är det mest besökta vattenfallet på Koh Chang. Eftersom det är en del av en nationalpark är det en liten inträdesavgift; efter det är det cirka 20 minuters promenad nerför leden till vattenfallet, vilket är en välkommen lättnad från värmen och strändernas uppståndelse.

Än Mayom Waterfall är en annan vacker plats, men precis som de andra i parken är inträdet inte gratis. Det är mindre besökt eftersom det är svårare att ta sig till (du måste hyra en bil eller en skoter för att komma dit), vilket gör det idealiskt om du letar efter lugn och ro.

Vattenfallen Mayom och Klong Plu kostar båda 200 thailändska baht (THB), eller cirka 6 USD att besöka.

Det svåraste vattenfallet på Ko Chang är Kai Bae, men det finns många fler att utforska, som Klong Neung, Kiripetch, Klong Nonsi och Klong Jao ​​Leuam.

Ta en promenad i skogen

Vandring är en populär aktivitet på Koh Chang. Det är enantal vägar att utforska, av vilka några kommer att ta många dagar att genomföra, medan andra är kortare och kan slutföras på en enda dag. Värmen är den enda nackdelen, även om vattenfallen och faunan är fantastiska. För att få en trevlig vandringsupplevelse rekommenderas att du börjar din resa vid en rimlig timme.

de finaste stränderna i hela Thailand

Att besöka grannön Koh Wai är ett populärt alternativ för dagsutflykter från Koh Chang.

Res till Koh Wai för dagen.

Från Bang Bao-piren på södra delen av ön tar en långsam båtresa till Koh Wai cirka 40 minuter, medan en snabbbåtsresa tar cirka 20 minuter. På grund av öns begränsade storlek är det enda transportmedlet en gångväg genom skogen som förbinder de två stora stränderna. Inte ens skotrar, cyklar eller skateboards är tillåtna.

Bungalowerna är enkla (även om alla har utsikt över havet), och det enda stället att få gratis Wi-Fi är på en av de få matställena.

Dagsutflykter till Koh Wai är utbredda, och stränderna kan bli upptagna på populära dagar; men jag hade turen att resa på en vardag och befann mig på stranden med färre än 10 andra personer. Att tillbringa några dagar på ön är det bästa sättet att dra nytta av dess fridfulla miljö.

A.K.A. Koh Wai

Det finns inget ljud att höra på huvudstranden, som är en lång vidsträckt vit sand med tät vegetation i bakgrunden och det klaraste, blåaste vattnet som kryllar av fisk och koraller. Det är ett bra område att snorkla, koppla av och glömma dina bekymmer.

Beroende på om du tar den långsamma båten eller den snabba båten, varierar priset för att ta dig från Koh Chang till Koh Wai från 300 till 400 thailändska baht. Dagsturer kan göras för 500 THB (avgår från Bang Bao), och för det priset får du ett certifikat på 50 THB bra på någon av de lokala matställena. Det räcker inte för en komplett middag, men det är bättre än ingenting. Kontakta hotellet för detaljer och bokningar.

Koh Kood och Koh Mak är två andra öar värda att se. Som den näst största ön i skärgården är Koh Kood ett populärt turistmål, och dess popularitet bara växer.

Läs mitt blogginlägg om du vill veta vart du ska gå för att gå vilse i Koh Wai, Thailand.

öarna i Thailand

Koh Chang är hem för några av Thailands vackraste stränder.

Snorkling och dykning

På grund av dess närhet till andra, mindre öar och dess relativt grunda vatten, är Koh Chang ett bra ställe för nybörjare att öva sina färdigheter. En PADI Open Water-certifiering är också tillgänglig.

Du kan ordna din resa till Koh Chang för att dyka eller snorkla här eller här.

Sätt dina paddlingsfärdigheter på prov.

Få ut det mesta av de lugna haven runt Koh Chang genom att hyra en kajak. Det finns många ställen att hyra en kajak på ön, och du kan till och med åka på en guidad kajaktur till någon av grannöarna om du vill.

Upplev lyckan med ett spa.

I likhet med resten av Thailand och Sydostasien är Koh Chang fylld av lyxiga spa där du kan få massage till fyndpriser. Personalen på ditt hotell kan ge dig råd om hur du ska göra.

överlägsna thailändska öar

Det thailändska köket är bland världens bästa. Koh Chang har ett överflöd av restauranger som serverar en mängd olika rätter. Lonely Beach och andra större bosättningar kan erbjuda några internationella restauranger, men det finns verkligen ingen anledning att lämna ön för pizza eller biff när den thailändska maten är så utsökt.

Trots sin ringa storlek har Bang Bao många fisk- och skaldjursrestauranger tack vare sin historia som ett fiskesamhälle. Tillsammans med närbutiken finns det ett trevligt kafé i närheten som serverar läckra fruktsmoothies.

Det finns också ett antal utmärkta matställen inom gångavstånd från stranden. Klong Koi Beach Resort, som drivs av en charmig dam som heter Pekan och hennes bror, är där du hittar det bästa från gänget. Varannan kväll har de en BBQ med levande musik för gästerna. Atmosfären är avslappnad, och viktigast av allt, köket är fantastiskt. Du kommer inte att kunna motstå sopporna och curryrätterna.

Det är en sak att ägna sig åt det thailändska köket, men en helt annan sak att behärska dess tillagning. De flesta restaurangerna på Koh Chang erbjuder också matlagningsworkshops, så du kommer inte ha problem med att hitta en att gå på.

Det är bäst att undvika att besöka platser som är otäcka för turister.

Koh Chang är hem för ett antal elefantläger, som alla upprätthåller sin safariverksamhet. Det här är bara hemska turistfällor, och de borde förbjudas. Delta inte i någon av dessa aktiviteter som främjar djurplågeri.

Dela detta :

Nya Inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera nu för att få de senaste nyheterna om Koh Chang.

Kategorier