Restauranger i andra delar av Koh Chang


Utanför de primära strandområdena finns en stor koncentration av restauranger. Som ett resultat finns det ingen risk att du blir hungrig medan du är på äventyr över ön.

Klong Son

Bosättningen Klong Son kan hittas mitt under resan mellan färjebryggorna och White Sand-stranden. De allra flesta turister stannar bara där en kort stund på vägen till eller från badorterna som ligger längre söder om staden. Det finns dock några budgetvänliga resorter i det här området, liksom ett stort antal lokala restauranger och nudelstånd, förutom den allestädes närvarande somtam och grillat kött på pinnar till salu. Området längs inlandsvägen som leder till elefantlägret innehåller dock restaurangerna med högst betyg. Om du fortsätter i denna riktning en kilometer kommer du till den unika Blues Blues, som är en restaurang som ligger i en artists hem. Innehavaren, som också kommer att ansvara för att tillaga dina måltider, är konstnären bakom var och en av de målningar, skulpturer och andra konstverk som visas.

Dan Kao Beach

Området känt som Dan Kao ligger ungefär en kilometer söder om Centrepoints färjeterminal. Det är hem till en liten strand som delas av tre underbara boutiqueresorter förutom en fantastisk restaurang som ligger på egen hand. Både Amber Sands Beach Resort och Serenity Resort erbjuder gästerna ett utsökt urval av västerländsk och thailändsk mat. Detta gör dem till ett bekvämt ställe att stanna till för lunch. Souken har verkat på den platsen i många år, och den thailändska ägaren Ed är känd inte bara för kvaliteten på maten han serverar utan också för sina fantastiska drinkar, omfattande kunskap om området och övergripande hjälpsamhet.

Salakkok

Du måste passera skjutbanan och hålla utkik efter en fruktshake vid vägkanten när du kommer närmare den sydöstra delen av ön. Ronny’s Coconut Organic Garden har fått uppmärksamhet och hängivenhet hos en hängiven fanbas. Inte bara för de utmärkta shakens och de utsökta måltiderna, utan också för den thailändska ägarens, Ronny, välkomnande karaktär. Du lägger en beställning på en dryck, och innan du vet ordet av kommer du att bli tillsagd att gå och välja en kokosnöt så att den kan ingå i din drink. Eller, eftersom han är så upptagen i köket, kommer han att be dig hjälpa honom att laga din egen mat. När du har lagt din beställning kommer du att märka att det redan finns ytterligare rätter på ditt bord. Detta beror på att han trodde att du skulle njuta av dem, så han skapade dem och gav dem till dig gratis att prova. Allt verkar vara ganska slumpmässigt. Men de har enastående fruktsmoothies och fantastiska måltider, så du kommer att gå därifrån med ett leende på läpparna.

Det finns också The Spa Koh Chang i grannskapet. Människor som vill spendera en vecka eller två på en yogaretreat eller avgiftning på denna resort är målgruppen för denna anläggning. Och som ett resultat föredrar de att hålla sig isolerade, borta från källor till frestelser som riktig mat. De har dock en restaurang som serverar råa och vegetariska rätter som är ganska bra. Även om jag inte skulle vilja konsumera denna mat regelbundet, är den här restaurangen fantastisk för lunch. Restaurangen är känd för sin läckra och nylagade mat och erbjuder utsikt över de omgivande mangroveskogarna. När temperaturen är hög kommer du förmodligen inte känna för att äta en rejäl måltid. Som ett resultat är en sallad och en skål med nudlar vid sidan av en trafikerad väg inte lika tilltalande som ett alternativ som består av en cola och en uppfriskande örtdryck som avnjuts under trevliga omständigheter.

Salakkok är hem för ett fiskesamhälle, och i det samhället ligger en enda, blygsam fisk- och skaldjursrestaurang känd som Salakkok Seafood. På den här platsen kommer du att kunna njuta av skaldjur som fångades av lokalbefolkningen. Denna region på ön är känd för sina starka kulturella rötter. De infödda fortsätter att ockupera ödmjuka hem inbäddade vid kanalerna i mangroveskogarna, och de håller sina smala fiskefartyg bundna framför sina bostäder. Du kommer också att få en inblick i livet som en nutida dagförsörjningsfiskare, eftersom du kommer att få möjlighet att besöka båtvarvet, där det alltid finns ett par båtar som repareras. Det är en del av ön som turismen inte har haft någon större inverkan på, om någon alls. På grund av bristen på inkommande ekonomiska resurser har levnadskvaliteten varit i stort sett oförändrad genom åren. Du kan också hyra en kanot eller ta en resa genom mangroven på en gammaldags gondol, som båda är roliga sätt att se området.

Stekt ris med krabba

Salakphet

Salakphet Seafood anses allmänt vara bland öns finaste matställen för fisk och skaldjur. Om du kör runt ön kommer du inte att kunna missa det eftersom vägen på den västra sidan av Salakphet Bay terminates på restaurangens parkeringsplats. Inställningen är mycket fantastisk. Även om du inte ska äta där bör du ändå ta dig tid att gå ut på däck nära vattnet och titta på fisknäten som hänger där. Du kommer att belönas med hisnande vyer hela vägen över bukten och söderut mot Koh Laoya när du står här.

Eftersom det är en enorm restaurang som ofta fungerar som stopp för thailändska resegrupper, bör du försöka undvika att åka dit mitt på dagen eller på helgerna. Men om du går tidigare på dagen eller mitt på eftermiddagen blir det lugnare. Skaldjuren serveras alltid färska, och portionerna är ganska generösa. men priserna är lite höga. Ändå håller den en hög kvalitetsnivå genomgående.

Ytterligare rekommendationer för ställen att äta på Koh Chang…

I Facebook-gruppen med titeln “Koh Chang på en tallrik” (https://m.facebook.com/groups/KCPlate/) delar medlemmar både lokalbefolkningen och turister sina rekommendationer för de bästa matställena i området.

Dessutom besöktes ön av Mark Wiens, som anses vara den mest passionerade expatmaten i hela Thailand. Du kommer att upptäcka att han reste till några av platserna som beskrivs i föregående mening. (Prova ris och curry på Nong Anant till frukost; Ronny’s Organic Coconut Garden och Salakkok Seafood är också bra alternativ) Den här videon, tillsammans med majoriteten av hans andra videor, rekommenderas för visning.

Dela detta :

Nya Inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera nu för att få de senaste nyheterna om Koh Chang.

Kategorier