Restauranger i Koh Chang

Uncategorized

Du kommer inte att svälta. Koh Chang har restauranger för alla plånböcker och smaker. Ön kanske inte har lika många restauranger som livligare öar eller städer, men den har något för alla, oavsett budget.

Thai och skaldjur finns överallt. Du kan spendera din semester med att äta utsökt thaimat, från nudlar till gatumat till skaldjur. Men det globala köket växer. Vissa är utmärkta.

När jag först skrev denna Koh Chang-restaurangguide för över ett decennium sedan var de enda västerländska restaurangerna italienska. Restauranger serverar nu mat från Mexiko, Grekland, Turkiet, Belgien, Frankrike, Tyskland, Danmark, Indien och Ryssland. Plus krogmat.

Grillade räkor

Planen var att lägga till en plats varje vecka. Jag fick ont ​​om platser och tröttnade på dålig mat. Det handplockade urvalet här är säkert. När jag hittar en bra restaurang lägger jag till den.

De är sällsynta.

Många ställen har slutat göra äkta thailändsk mat till förmån för turistvänliga versioner. I curryrätter används ketchup utan någon stark smak. Samui eller Phuket-liknande.

Efter att ha haft samma restaurangrekommendationssida i flera år bestämde jag mig för att expandera. Många människor läste den gamla sidan, följde mina rekommendationer och njöt av de få restaurangerna som jag tyckte stack ut. Den här nya guiden har fler restauranger och matfoton.

Det är ingen idé att lista mediokra eller dåliga ställen att äta på. Tanken är att ha en lista över platser där du kan förvänta dig en god måltid.

Jag tar med billigare ställen, några för middag, några vid vägen, etc. De bör också vara öppna i minst ett år, eftersom det är meningslöst att lägga ut information om det är stängt när folk besöker.

Jag betalar alltid för måltider, ingen av de ställen jag rekommenderar ger mig gratis eller betalar för att annonsera, och om folk mejlar mig för att gå till deras restaurang gör jag det sällan. Om jag gör det identifierar jag mig inte. Ibland får jag 10 % rabatt på ställen jag besöker.

Jag gillar inte intetsägande thailändsk mat; Jag vill ha pigga smaker och en icke-mosig konsistens. Inte en rätt som ser bra ut men som försvinner snabbare än det tog att laga. Om du är ny på thailändsk mat kanske du gillar denna turistiska måltid. Du kommer att vara glad i vilken restaurang som helst med märkta skaldjur på smältande is och ett hav av europeiska ansikten inuti.

Som sagt kommer du förmodligen inte äta dåligt. Men inte du heller.

De flesta listade platserna har döda djur. Om du föredrar växtbaserad mat listar den här guiden vegetariska restauranger och andra matställen med vegetariska sektioner.

Restauranger i Koh Chang

Om du inte äter på lyxiga hotellrestauranger eller äter tunga västerländska rätter i västerländska omgivningar varje dag, är priset inte ett problem i de flesta restauranger. Pizzor med tunn skorpa är populära på många restauranger på grund av de höga vinstmarginalerna på en färdig bas täckt av tomatpuré med kött, grönsaker och ost. Detta kostar vanligtvis 300 Baht.

Lunch & middag i Thailand blir billigare än hemma. Spendera mindre på lunch och mer på cocktails och middag.

Enkel thailändsk curry och ris eller nudlar kostar 40 – 70 Baht. Om du beställer “thailändsk stil” och delar några rätter, budgetera 100 – 200 Baht per maträtt. Fisk och skaldjur kommer att kosta mer.

Beroende på vikt kostar en hel snapper 200-350 Baht.

Ramen

En strandrestaurangs generiska pizza kostar 200–300 Baht. Pizzor med handgjord bas och importerad ost/skinka kostar 250-350 Baht på italienska restauranger. Som hamburgare. 100 Baht för en grundläggande nötburgare, 300 Baht för en Instagram-värdig.

Importerat kött är dyrt. Eftersom det inte finns några får i Thailand är lammrätter dyrare. Billigt som nötkött. Minst 400 baht för en bra lokalt producerad biff och upp till 1 500 baht för de bästa importerade styckningsdelarna.

I en fisk- och skaldjursrestaurang kommer räkningen troligen att vara 300–400 baht per person, exklusive drycker.

Drycker kan fördubbla måltidskostnaderna. Om du gillar vin, cocktails eller hantverksöl. 900 Baht/flaska ger dig drickbart vin. Goda cocktails, inte gjorda med alkohol utan namn, börjar på 180 Baht. Vatten, läsk och lokala ölsorter (Chang, Leo, Singha) kommer att hålla kostnaderna nere.

De flesta restauranger säljer små öl för 60–80 Baht. 10–30 Baht för Cola eller vatten. Alla större stränder har fruktshakestånd längs vägen. 40–60 Baht ger dig en smoothie eller shake. En hel kokosnöt kostar 40-50 Baht på gatan eller 150 Baht+ på ett fint hotell.

Importerad hantverksöl kostar 250–450 Baht per flaska eller burk. Brewdog Punk är dyrt. Thailändsk hantverksöl är billigare, men inte mycket, eftersom det är olagligt att brygga där. Så det är också importerat. Alltså höga skatter.

Koh Chang restauranger

Nedan finns några strandrekommendationer. Enskilda restaurangrecensioner är länkade.

Restauranger vid stranden

White Sand har god mat. Västerländsk mat dominerar. Alla thailändska restauranger vid stranden liknar varandra. Smaklös mat. De är prisvärda och det är roligt att äta på stranden på semestern. Säker massmarknadsmat, som grannskapet.

På inlandet av huvudvägen finns bra thairestauranger. Boogie Chicken och Nong Bua, nära Banpu Resort, serverar kryddig thailändsk mat. Boogie Chicken erbjuder spettkyckling och somtam. Vägkantshöns are grillad över kol. På menyn finns även populära thailändska rätter. Nong Bua serverar skaldjur och äkta thailändsk mat. Interiören är inte lika välskött som maten. Plaststolar, snurriga toaletter och spruckna plattor kanske inte är din grej om du gillar rena restauranger.

Strandnära restauranger tillgodoser alla. Menyerna erbjuder thai, skaldjur, pasta och pizza. Ingen specialisering, bara en önskan att föda olika familjer. Sun and Soul på Cookies Resort och 15 Palms nära KC Grande har bättre cocktails, service och mat än de flesta strandställen.

Vissa västerländska alternativ är bra. Monkey’s, Paddy’s Palms och White Elephant serverar paj och chips, söndagsstek och mer.

Italiensk pizza

Italienska restauranger finns i överflöd. Prova Invito Al Cibo på Koh Chang Hut Resort söder om stranden. Och Ciao, 500 meter uppför kullen söder om stranden, nära International Clinic. Båda kräver lite ansträngning, men maten är värt det.

A Taste of India är en strandrestaurang som serverar indisk mat. En klassiker. Alaturka, som öppnade 2018, serverar aptitretande turkiska rätter. Ägaren drev tidigare en restaurang med samma namn som fick en Michelin Bib Gourmand 2016.

Det finns en nattlig gatumatmarknad på White Sand Beach, bakom Apple Resort och Bamboo Resort. Det är ett billigt ställe att köpa snacks eller hämtmat. Hitta BBQ-kött på pinnar, skaldjur, somtam, pad thai, etc., plus smoothie-, frukt- och juicestånd. Återigen, det är streetfood för turister, inte lokalbefolkningen.

Le JaoJom ligger söder om White Sand Beach. Instagram-favorit bistro och kafé vid stranden. Utmärkta smoothies, kaffe och kakor i en bambu coffeeshop vid havet. Perfekt för solnedgångscocktails.

Restauranger i Klong Prao

Thai och skaldjur kompenserar Klong Praos brist på västerländsk pubmat.

Många äter på stranden trots att de sällan får god mat där. Restaurangen Flora I-Talay Resort ligger norr om stranden. Mycket trevligt läge, brett utbud av mat och några bra rätter. Southern Beach har fler alternativ.

Palm Beach är en gammaldags strandrestaurang i trä. Bambubord, billiga drinkar på sanden. 100 meter söderut har Tiger Hut stora portioner god thaimat. Låt inte backpackers avskräcka dig. Fireshower, DJ:s, bucketcocktails och högljudda fester är inte tillåtna. Avslappnad. Familjerestaurang, Pilot Bar och Mandalay tävlar i söder. Pilotbar är den mest populära, men du bör prova några och fatta ditt eget beslut.

Iyara och Phu Talay serverar skaldjur i flodens mynning mitt på stranden. Båda erbjuder gratis eldflugeturer och restauranger vid floden. Jae Eiw Seafood är en av öns äldsta restauranger. Det är en toppplats för skaldjur. Det är en stor, obeskrivlig plats som inte använder sociala medier eller Tripadvisor. Matgäster är mestadels thailändska eller matälskare.

Undvik att äta middag vid havet eller på en stor restaurang för en dold pärla med skaldjur. Besök matbodarna i Klong Praos norra ände. Heatree Seafood ligger 20 meter norr om Santhiya Tree Resort. Röda plaststolar och graffiti på väggarna är de enda tecknen. Ett skaldjursstånd och några bord står utanför. Välj dina egna räkor, pilgrimsmusslor, etc., så lagar de dem för 50 Baht. Fisk och skaldjur och thailändska rätter finns tillgängliga. Du behöver inte mer än färska skaldjur, kall öl och billiga priser.

Lokalbefolkningen och hotellpersonalen bor och arbetar runt Klong Prao, så du hittar bra, billig thaimat. Jae Kloi är en restaurang vid vägen i Chai Chet, norr om Klong Prao-stranden. Och Chumnan är en restaurang med öppen sidor mittemot byns bensinstation. Du kan få utsökt thailändsk mat för 50 till 70 Baht. Inte fina middagar. Billigt och gott.

Kati Culinary, Blue Lagoon eller Tonsai. Allt i byns södra. Alla är väletablerade och välrenommerade. Förmodligen Kati. När en restaurang lagar färska currypastor från familjerecept kan du smaka skillnaden. Blue Lagoon lyfter presentationen av thailändsk mat. Kolla in deras Facebook-sida för smakprover.

Noren Resort, söder om byn, huserar El Greco (denna låg tidigare i Bangbao.) Denna grekiska restaurang är välkänd. Tillsammans med gyros, moussaka och mezze-tallrikar hittar du biffar och andra grekiska rätter. Dessa ändras med tillgängligheten. En trevlig förändring från thailändska eller skaldjur.

Om tiden är knapp, skaffa snabbmat. ‘Khao Gaeng’ säljer färdigkokta curryrätter. Välj 2 eller 3 från 10 till 15 och ät. Vänta inte. Nong Anat, som ligger i byns norra ände, är den mest populära. Mark Wiens besökte ön och åt där.

Om du saknar europeisk mat… Chai Chet’s Pizza King Express. Öns bästa pizza. Max’s Bistro är känd för mexikanska, BBQ- och pastakvällar. Allt du orkar äta bufféer och ett ställe att träffa expats.

Små restauranger med vänliga expat-ägare inkluderar Moley’s på mynningen och Annie P’s nära Bhu Tarn Resort.

Marco i VJ Plaza, mittemot Coconut Beach Resort, är populär för italienska. I Klong Prao, leta efter Toscana Italians pizzaugn vid vägen. Försökbart.

Dessert saknas. Eller en varm dagskylvätska. Cafe De Flora på Flora I Talay Resort har hälsosamma alternativ till fruktshakes och isgrädde. Utmärkt Bingsu.

Koreansk rakad isdessert Bingsu. Rakad is med pålägg. Mango är uppfriskande; choklad eller kola gör dig fet. En räcker för två personer. Tills du är beroende och måste äta menyn. Här är bilder på Koh Changs bästa dessertcafé.

Rakad is dessert Bingsu

Restauranger i Kai Bae

Kai Baes huvudgata har många restauranger. Har öns bästa västerländska restauranger.

Bakom Morgan Restaurant i Kai Bae ligger en foodcourt med billig thaimat. Denna plats har billig Pad Thai, nudlar och ris och curry. Det finns ett dussin närliggande restauranger med bildmenyer. Restaurangen Took Ka Ta Kai Moon ligger 50 meter norr om huvudvägen. Utanför står spettkycklingar. De har en stor meny med Isaan och thailändska rätter och serverar billig, autentisk thailändsk mat.

Restaurang O2, söder om Chang Park Resort, har serverat thailändsk mat utan MSG sedan början av 2000-talet. Även om det är långt ifrån där de flesta bor så är det värt resan.

Khao Kwan har Kai Baes bästa thaimat. Inte din typiska wok-stekt thaimat. Missa inte det.

Kai Bae saknar skaldjursrestauranger. Friend Seafood nära den nordligaste 7-eleven. Samma familj äger denna restaurang i flera år. Precis som med White Sand Beach, visas räkor, bläckfisk, pilgrimsmusslor och fiskar vid vägkanten.

I Kai Bae, söder om AWA Resort, ligger Goong Ka Ta, en buffé för 239 Baht. Du lagar mat vid ditt bord. Du får en lerkruka med varmt kol och en metallkupol. Du kan grilla råa räkor, nötkött, fläsk och kyckling på kupolen. Koka den i en soppvallgrav runt kupolens bas. Kött med olika marinader finns. Plus grönsaker, pizza, pommes frites och dim sum. Det är bra för gemensamma middagar och folk som tittar på. Gå tidigt eftersom det vanligtvis är trångt.

Mordi e Fuggi har fantastisk italiensk mat. Norr om Gajapuri Resort. Det är en fantastisk plats. En 4 meter bred butik med några få bord. Plus ett bakre grupprum. Pizza och pasta serveras. Opretentiös. Hemlagad italiensk mat.

Mango-margarita

Europeiska alternativ Papa’s Greek Diner, nära Tesco Lotus, serverar hälsosamma sallader och lamm. Sharky’s erbjuder europeisk mat i närheten. Liksom restaurangen Morgan, en närliggande favorit för att titta på sport live. Mestadels engelsk pub grub, bra för barn medan pappa tittar på fotboll.

Filou Lounge, nära Kai Bae Hut, har populära temakvällar med revbensspjäll, billiga mojitos och importerade ölerbjudanden. Tysk fläskknoge, italiensk pasta och engelsk fish and chips ingår. Helgerna har levande musik. Familjer eller grupper som tycker om en livlig atmosfär och välbekant mat bör besöka.

Cabana Bistro ligger en kort promenad från Coral Resorts strand. Dess läge vid havet och poolen gör det till ett bra tillhåll under dagen. Dagslång sola, dricka och bada. Euro och asiatisk mat presenteras väl. Hideaway restaurang bra för en lugn kvällsmåltid.

El Barrio, mitt emot Filou Lounge, är Kai Baes bästa västerländska restaurang. Sedan 2003 har de serverat fantastisk mexikansk mat och cocktails. Bokningar under högsäsong krävs. Öns bästa västernrestaurang. Plus har mina favoritcocktails. Barrio Bonito.

Vingalleriet, mittemot Mordi e Fuggi, erbjuder läckra tapas, välpresenterade europeiska rätter, importerade ölsorter och en vinbutik. Ännu en favorit till mig. Om jag betalar för västerländsk mat ska det vara bra, inte mediokert.

Burger Station serverar kött, potatis och enkelhet. Koh Changs enda hamburgerbutik. De serverar hamburgare av nötkött, kyckling och fläsk och hemgjorda pommes frites. Den lilla butiken med några få bord ligger 100 meter norr om Cliff Beach Resort. Avhämtning eller leverans.

Fig Cafe, 200 meter inåt landet längs vägen mittemot AWA Resort, är perfekt för en hälsosam måltid, kaffe eller digital nomading. Denna eleganta träbyggnad serverar rättvisemärkt platt vit och krossad avokadotoast. Veganska och rena matalternativ finns i överflöd. Istället för kojuice erbjuder de växtbaserad mjölk som pistage, mandel och soja.

Förutom sittplatser inomhus finns det en lugn trädgård. Priserna är högre än de flesta coffeeshops, men du får bättre mat och dryck.

Sallad, skaldjur

Lonely Beach, Bailan, Bangbao

Lonely Beach lockar resenärer och backpackers, så de flesta restauranger erbjuder billig thailändsk och västerländsk mat. Det finns inga restauranger värda att besöka om du bor någon annanstans på ön.

Du kan hitta billiga Pad Thai, kokossmoothies och bananpannkakor på matställen vid vägarna. Din måltid eller dryck kommer sannolikt att tillfredsställa. Lägg sedan upp det på nätet och säg “OMG.” Bästa maträtt/dryck> i Thailand. 12 hashtags.

Det finns bra alternativ för måltider över 100 Baht. Nature Beach Resort, en före detta tillhåll för backpackers, är nu en familjeresort till mellanpris. Så har restaurangen. De serverar thailändsk och västerländsk mat och har det bästa strandläget. Under högsäsong är det det populäraste stället att äta på stranden. Billigare och bättre än de flesta strandrestauranger på ön.

Warapura Resorts restaurang är en avslappnad plats för att njuta av en cocktail i solnedgången och utsökt mat.

Sleepy Owl serverar kaffe, smoothies och pizza på huvudvägen. Thai och skaldjur på Dang Seafood. BB Tapas serverar europeiska snacks, sallader och tapas. Belgiska öl. En liten pool är tillgänglig för gästerna.

Stone Free, på sidogatan som leder till Warapura Resort, har den bästa livemusiken till middag. Det är ett välkommet alternativ till barer som spelar generisk dansmusik. Bra mat, billiga cocktails, en mild atmosfär och blues- och soulmusiker.

Bungalowerna Little Eden och Oasis ligger utanför allfartsvägarna, uppför kullen från Kachapura Resort. Båda har bra thailändska och västerländska restauranger. Oasis har en cool trädkoja för solnedgångsdrinkar.

Bailan

Bailan är en lugn by söder om Lonely Beach med prisvärda bungalower. Huvudvägen har många billiga, lokalt ägda restauranger. Byns centrum har närbutiker och restauranger längs vägen. Du hittar 40 baht nudlar, somtam, BBQ chicken och andra thailändska rätter här.

Lisca Beach, bredvid Mercure Hideaway, är den bästa strandrestaurangen för pizza och pasta. Inte billigt, men billigare än det intilliggande hotellet och en fantastisk plats för solnedgång.

Fisk- och skaldjursrestauranger finns tillgängliga. “No Name” skaldjur är en enkel fisk och skaldjur i en fäbod vid havet. Granne till Koh Chang 7 Bungalows. Ägarna fångar det mesta av fisken. Deras båtar ligger förtöjda vid restaurangens rangliga brygga.

Bangbao

Bailans väg till Bangbao är slingrande. Dykare, souvenirbutiker och skaldjursrestauranger. De flesta fisk- och skaldjursrestauranger har liknande menyer och priser. Dagsturister och resegrupper gör dessa restauranger dyrare än andra på ön. Chowlay Seafood är en stapelvara på bryggan. Inte den bästa skaldjuren på ön, men god och sällan upptagen på helgerna. Levande skaldjur visas i tankar vid restaurangens entré och kockarna arbetar i ett öppet kök.

Barracuda, en hemtrevlig restaurang på Koh Chang, serverar billigare thailändsk mat och vegetariska alternativ. Först Klong Prao, sedan Bangbao. Strax förbi Peace Moon lädervaror på pirens högra sida.

Tillbaka på huvudvägen, på väg till Klong Kloi. Tranquility Bay Residences utsikt över bukten kommer säkerligen att imponera. Du kan njuta av dem utan att spendera miljoner. Intill, besök Rasta View. Bob Marley, billig mat och dryck och fantastisk utsikt. Bra ställe att fly dagtid hettan.

Vägen går längs baksidan av Hat Sai Noi-stranden före Klong Kloi. Det finns billiga bungalower och restaurangen Ido Ido. Mat och dryck vid stranden. Du äter här för platsen. Restauranger längs vägen erbjuder bättre, billigare thaimat.

bananer stekt

Några hundra meter på vägen ligger Klong Kloi Beach (Bangbao Beach). Små restauranger med solstolar och parasoller kantar stranden. En kylig plats med utsikt över Koh Wai, Koh Mak och Koh Kood på klara dagar. Lunch, en kall öl eller en fruktshake på vilken strandrestaurang som helst. De är lika.

Om du är i närheten, besök The Journey. The Journey är två fraktcontainrar med täckta uteserveringar en bit från stranden. Du hittar hantverkshamburgare, paninis och biffar här. Inte en daglig destination. Men det är ett bra ställe att gå till när man är trött på thaimat och vill ha en hamburgare. (De är bara öppna från mitten av november till mitten av april.)

Dela detta :

Nya Inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera nu för att få de senaste nyheterna om Koh Chang.

Kategorier