Koh Chang strnder Utforska de vackraste stranddestinationerna

Uncategorized

Introduktion till Koh Chang

Koh Chang är en av de vackraste stranddestinationerna i Thailand. Dess stränder är kända för nöjesmöjligheter, lugn miljö och skönt väder. Letar du efter ett paradis för sol och bad? Då är Koh Chang ett utmärkt val. Varierande landskap, vackra stränder och unika erbjudanden – det är Koh Chang.

Låt oss granska stränderna närmare!

Om Koh Chang

Koh Chang är en liten ö som ligger vid Thailand fot, några mil från provinsen Trat. Den har 21 vackra stränder som kan nås till fots, vilket är anledningen till att den ses som en av de mest önskvärda semesterdestinationerna, inte bara i Thailand, utan också i hela Sydostasien. Ön bjuder in besökare att njuta av ett brett utbud av underhållning, aktiviteter och naturliga sevärdheter. Koh Chang erbjuder ljuvliga sandstränder med solfläckar och azurblått hav som är det perfekta stället för bad, dykning och andra vattenaktiviteter.

Huvudsevärdheterna inkluderar Had Sai Kao-stranden (White Sand Beach), ett paradisiskt ställe med kritstrecksstrandsandsområden; Khlong Prao-stranden (Khlong Prao Beach), idealisk för dem som letar efter mer folkmassor samtidigt som de vill bevara ett lugnt atmosfär; Kai Bae-stranden (Kai Bae Beach); Ao Salak Pet-stranden (Ao Salak Pet); Hat Sai Khao Noi- stranden (Haad Sai Khao Noi) och många fler. De flesta strandar på Koh Chang har fristadstatus och livsmedelsförsörjning finns inom ganska kort promilleavstånd från platserna. Besökare hittar en rad restauranger, barer och hotell på de populära strandområdena runtom ön Koh Chang. Stranderna kan variera i stil eftersom om du gillar lugna atmosfärer sannolikt att du hittar ditt favoritstopp!

Hur man kommer dit

Koh Chang är belägen på Thailands Östra kust, ca 300 km norröst om Bangkok. Det är det största av alla thailändska öar med ett enormt utbud av olika saker att göra. Stränderna är vackra och turistnivån måttlig. Utforska Koh Changs öar och stränder genom att följa de huvudsakliga rutterna från Bangkok eller snabbt använda de alternativa flygbiljetterna nedan.

Från Bangkok till Koh Chang: – Varåtmål 904/944: Flies Laem Ngop Graven (Tranzit till Koh Chang) Alla dagar på morgonen och eftermiddagen. Biljettpris från 380 Baht, täcker upp till 20 kg bagage. Go My Thailand erbjuder en halvdagstur från Bangkok till Koh Chang, som tar minst tre timmar, beroende på trafiken som vanligen uppstår runtom den lilla staden Trat på veren mellan Haad Thamang och Ko Wai Islander.

​Flygbiljetter från andra platser: -Udon Thani Flygplats: Saab 2000 erbjuder direktflyg mellan Udon Thani och Trat / Koh Kood Airport. Flygturen tar endast 25 minuter! Den har det sedan 2011 gjorts dagliga flygningar mellan Udon Thani Airport och Ekkachai Airport i Trat Pa̓yagotee Mainzon / Laem Ngop pier (tra

Stränder

Koh Chang är ett fantastiskt resmål. Det har sol, sand och hav. Stränderna är några av Thailands vackraste. De är varierade och har något för alla. Letar du efter en romantisk plats? Eller vill du hitta balansen mellan äventyr och utflykter? Koh Chang har det du behöver!

Låt oss ta en närmare titt på stränderna.

Kai Bae Beach

Kai Bae Beach är en av de mest populära stranddestinationerna på ön Koh Chang. Stranden, som till största delen ligger vid infarten till Kai Bae Bay, har hela ett kilometerlångt streck med mysigt vitt sand och ljumma havet. Stranden är kantad av uppfriskande palmer och den sträcker sig mot bergssluttningar som ger den en autentisk Karibisk atmosfär.

Koh Changs Kai Bae Beach har fantastiska vyer för solnedgångsbilder och erbjuder speciella turistattraktioner såsom allmänna pooler, restauranger, pubar och andra lekplatser längs stranden. Området kantas av jungler med lyxiga hotell som erbjuder boende, vilket gör det omöjligt för besökare att inte njuta av sin semesterhavsplats. Under högsäsongen kan stranden vara extremt trafikerad på helgerna, men det finns även mindre besökta områden lite längre från huvudsegmentet.

Lonely Beach

Lonely Beach är en av de största och mest fullspäckade stränderna i Koh Chang, Thailands tredje största ö. Stranden ligger några minuter från den vackra Stilla Havet och har över 500 meter gyllengul sand som breder ut sig mellan grönskande palmer.

Lonely Beach tar ofta sikte på vandrarna eftersom det ligger i närheten av Nationalparken Khao Sok och Ban Nam Chiao National Park – perfekta förutställningar för en dags utflykt eller vandring!

Bang Bao Beach

Bang Bao Beach är en av Koh Changs mest önskvärda stränder och kan endast nås med båt från Bang Bao-hamnen. Stranden ligger på den sydvästra änden av Koh Chang, cirka 10 km från västspetsen. Denna idylliska strand erbjuder en masande miljö förutom de himmelska skyskraporna som hotellsymboler, som smyger in mellan trädkronornas stammar och skapar ett mystiskt landskap.

Bang Bao Beach har strödda rockformationer på sina bryggor, som leder till många mussel- och korallrev. Utsikten från strandområdet är spektakulärt och kommer att ge dig en naturupplevelse om du söker efter det. Stranden accepterar fiskebåtar samtidigt som du njuter av havets ljud ombord, men bekymmer dig inte om matemission eftersom det levereras pengafogar med skarphet som creoller och loceller rakt till stranden!

Klong Prao Beach

Som en av Koh Changs mest populära destinationer är Klong Prao Beach ett mycket eftertraktat semestermål. Beach’s utmärkta natur, fantastiska utsikt och vilda djurliv är källor till fascination för lokalbefolkningen, men också för alla som vill utforska skönheten i landet.

Vilket landskap kan man förvänta sig? Den långa stranden är täckt av gyllene sandstrand, kryddad med höga palmer och medlem i de paradisiska tonerna som ger stort intryck. På fritiden turistar kan använda sin energiskhet att göra aktiviteter som dykning, segling och vattensport eller helt enkelt slappna av på stranden och njuta av solnedgångar.The Coastline of Klong Prao erbjuder vackra havsutsikter och erbjuder andra typer av lokala matempel som Mu Koh Chang Marine National Park or Thong Lang Bay-faunareservatet.

Beach’s infrastruktur inkluderar krogar, restauranger och turistbutiker som blommar med sommarfriare på plats. För de boende kan priser variera beroende på typen av boende, men det finns flera olika alternativ att välja mellan – från budget hotell till toppmodern lyxresort som består spawhirlpoolar, billigt gym eller lyxig poolbar. Intill fridfulla beach erbjuder Klong Prao Beach möjligheten att uppleva genuin thailandsk charm tillsammans med stora sammanslagningarna av stranduttag men bara en kortresa bort från staden Trat’s nattlivsceneri .

Aktiviteter

Koh Chang, locatied on Thailand’s east coast, is famed for its beautiful beaches, tropical rainforests and exotic wildlife. Visitors will find something to do on the local beaches, regardless of whether they’re after rest and relaxation or exploration. With its sandy beaches and bridges full of activities, Koh Chang offers an unforgettable vacation experience.

Let’s take a closer look at what you can do during your visit.

Snorkling

Koh Chang erbjuder äventyr också i det välskötta havsvattnet. Snorkling är en fantastisk sport för både erfarna och noviser, eftersom den erbjuder några av de vackraste dykupplevelserna som du någonsin kan ha här längs sydkusten. Ön har ett rikt marint liv med en mängd olika fisk, sköldpaddor och korallrev att lägga till attraktionerna i det tropiska havsparadiset som har så många att se.

Stranden Bang Bao Pier är ett hett tips för snorkling – förmodligen den bästa platsen på Koh Chang, där du kan trampa ner till djupet från stranden och utforska olika arters undervattenslivet.

Förutom snorkling finns andra populära aktiviteter som dykning, slöja segling och stand-up paddel surfing på Koh Chang. Vattenvatten är helt unikt under varje solnedgång, så du kommer naturligtvis att vilja passera lite tid ute på havet med paddelboards som stiger genom tillsynespassade böljor!

Fisketurer

Fisketurer är ett perfekt sätt att fördjupa dig i Koh Changs havsmiljö och dess undervattensskatter. Om du letar efter en mer aktiv strandupplevelse kommer fisketurerna inte att gå fel. Det finns många olika typer av charterfartyg som utforskar olika destinationer, och det finns säkert någonting som passar dina behov.

Varje fartyg och skipper har egna upplägg för sina fisketurer; vanligen kommer utflykten att börja vid soluppgången, stanna till transport av varor under lunch, fortsätta med data på under eftermiddagarna innan den kejsar sig tillbaka till start under sena kvällstimmar.

Förutom att du är noggran planning kan du räkna med bra chanser att hitta tonfisk, bleka tunnor, japanska hajar samt makrillar och andra litet frysta medelstora rovdjur innehavare av havet. Eftersom det är annorlunda djursorter som visas året runt på olika stora ytvattendestinationer runtom i regionen är det alltid bäst att fråga skippernas lokala expertis om tips om vad som finns ute nu den här veckan och den här månaden!

Vandring

Oavsett om du gillar att segla, fiska, ta en solstol eller bara toppls på stranden, kan Koh Chang erbjuda precis vad du letar efter. För vanliga besökare och äventyraren som utforskar de vackraste stranddestinationerna Koh Chang har att erbjuda, blir den minsta detaljen oförglömlig. Du kommer att uppleva nya lägenheter vid varje skiftning och det beror helt på din observation och aktivitet om hur mycket forskning du gör det.

En populär aktivitet bland utforskare är vandring – allt från enkla promenader till avancerade intensiva upplevelser. Oavsett vilken typ av äventyr som man söker finns det massor av alternativ att utforska den tropiska skönheten i Koh Chang: Långsamma dagsturer med guidade turer ger dig mycket tid att njuta av miljön. Dessa turer ger dig möjlighet att besöka de flesta platserna på ön: Ta foton uppifrån fjällen eller baddykning för de mest gemytliga stränderna; jungelvandring och djungelbastutflugter; kajakpaddling, eller kanske ett dykdjupshoppande djupyrkelopp till den sydfilipinska havsfisket!

Restauranger

Koh Chang är en av Thailands härligaste destinationer. Längs den magnifika kusten finns både hav och strandliv. Strandpromenaden erbjuder fantastiska restauranger som har en perfekt mix av traditionell thailändsk mat, internationella rätter och nya årstidstrender.

Låt oss ta en närmare titt på de vackra restaurangerna som finns på Koh Chang!

Treehouse Restaurant

Treehouse Restaurant, som ligger intill stränderna Klong Son Bay och Bailan Beach vid Koh Chang, har fått sitt namn på grund av sin vertikala platsering. Det är ett restaurang med stil från uppfödning till grönskande jungelutrymme också. Med tre planvåningar och ett kafé i fjärde våningen har det en atmosfär som bara är möjlig att hitta nära havet. Treehouse Restaurant erbjuder mat från Thailand, Italien, Grekland och Amerika.

Tillgängliga menyer dateas av robust smak fullständiga av himmelska ingredienser, hade Treehouse’s kockar lagat utkastet rankade i de översta tre Rankas hos TripAdvisor. Dess uteservering visas djupet blått hav under stora träd fyllda av duvor, parrots sqwuackings & delicate greener omringar varje treehouse-plattform – alla med Atmosfere da Venezia influence flavoring. Den riktiga maten blandas med ett underbart offer av service från dess personal: trevlig & snabb – visst strider bort cafeets bohemiska stilen.

The Beach House

The Beach House är en av Koh Chang finaste restauranger, belägen på stranden nära den vackra Kong Kai Bay. Här kan du koppla av och njuta av de exklusiva rätterna och den fridfulla miljön. Restaurangen erbjuder en mångsidig meny där du kan välja mellan maträtter som består av lokala skaldjur, fisk, grönsaker, kött och frukt. Alla rätter lagas till perfektion och serveras med en funktionell presentation som ger både smak och estetik.

Sitt ner bland palmerna eller ha lite solnatt och njut av alla utsikten som The Beach House har att erbjuda. Inredningen är unik med trämöbler, sammetsoffor och sovtunnor som ger en bohemisk atmosfär, vilket ger dig ett lugn att utforska det bohuslanna landskapet på strandområdet. The Beach House är definitivt det bästa stället att gå till för att prova de lokala delikatesserna på Koh Chang Island.

The Dining Room

Upplev det lokala fiskariket på The Dining Room, som erbjuder en läcker måltid och magisk utsikt. Located along the white sand beaches of Koh Chang, The Dining Room är specialiserat på att servera bara de bästa från det havsakvatiska livet, kryddat med en magnifik vy och surreal atmosphere.

The Dining Room är ett bra ställe för nybörjare såväl som experter att njuta från de lokala delikatesserna. Äta som en lokal och njut av populära Thai-maten inklusive blandningar av asiatiska smaker, varm sinapssauce och massor av veggies. Du hittar hen middagar som Feta Vaenerad Fruktplanka, Seabassfilèer med Picklad Kalkonblomstströsslor & Areca Mousse Pol Tray Thai-style och Pan Fried White Tuna with eggplant melange & Chili Testured Foam etcetera. I The Dining Room-menyn finns det alltid ett stort antal rätter för veganska gourmeter i behov av variation från Thai-kulturens favoriter till innovativa tapas.

Maten kommer också tillsammans med olika sorters vin, ales och andra drycker för dig som vill ha full upplevelse. Det perfekta corolary till maten för att du skall njuta din semester till fullo!

Shopping

Koh Chang är berömt för sina vackra stränder och naturliga skönheter. Det är också en av Thailands mest populära stranddestinationer. Shopping är en stor del av upplevelsen när du är i Koh Chang. Du kan hitta lokala butiker som säljer souvenirer, kläder och andra produkter. Du kan även hitta stora detaljhandelskedjor som Forever 21 och Zara.

Vi går igenom några av de bästa shoppingställena på Koh Chang.

White Sand Beach

Koh Changs White Sand Beach är en av Thailands mest populära stranddestinationer och har förtjänat dess rykte som en paradisön med några av de mest spektakulära solnedgångarna och vackra vyer som man kan hitta.

Upplev den turkosa vallen från den långsträckta sandytan, låt havet linda runt din fot och promenera tillbaka genom palmkedjan till restauranger, caféer och butiker. White Sand Beach har något för alla – beundra hustaken eller smycka ditt halsband från ett lokalt hantverk; summera i poolen på strandområdet eller varva ner med yoga på stranden.

Med sina energiska barer och nattklubbar, fantastisk matlagning och unika shoppingmöjligheter kommer du att fylla upp livets bibliotek med minnen du aldrig kommer att glömma!

Klong Son Market

Klong Son Market är en stor avdelning av byn på Koh Chang som inte får missas. Klong Son Market är den perfekta destinationen för de som letar efter det bästa av shopping, restauranger och sightseeing. Här kan du slåss över de lokala produkterna, traska runt och beundra småskaliga handicraft-shops eller ta en liten hattdans.

På Klong Son Market hittar du flera typer av souvenirer och handgjorda produkter som passformar perfekt med det lokala livet. Shoppingstoppet på Klongson har något för alla; från passbokfodral att alester att kuddar till antikmöbler till piñatas, leksaker och matvaror kan du hitta det i den bulevardelade marknadsomgivningen. Förutom shopping finns det flera restauranger i området där du kan stanna och sluka fantastisk thailändsk mat tillsammans med vulkanisk utsikt.

Kommer du in i mitten mellan marknaden kommer du att kunna vandra bland smyckestillverkare, showroomer, borrnings-och skärmaskinerbutiker för smartphones och tegelstenstavlor – allt blottade på thailandska markningsplatser! Marknaden på Koh Chang är ett destination att besöka om du vill uppleva mer av strandens levande kulturella scen.

Klong Prao Night Market

Klong Prao Night Market är en dygnsmarknad som är väl värd ett besök om du letar efter billiga priser och äkta thailändsk mat. Den här marknaden har öppet från kväll till sent på natten och erbjuder ett brett utbud av godsaker och souvenirer.

Låt dig sjunka in i den lokala upplevelsen medan du samlar inköp och handlar med auktionatorer för att skapa det bästa priset på varorna. Förutom de vanliga grovsorna finns det gott om handgjorda produkter såsom smycken, trasmattor, presenter och mycket mer att utforska.

Kom ihåg att ta emot flera förslag innan du köper – en bra marknad är en plats där man köper men schooly never overpays!

Vanliga frågor

1. Vilka är de bästa stranddestinationerna på Koh Chang?

Det finns många vackra stränder på Koh Chang, men några av de mest populära är White Sand Beach, Klong Prao Beach och Kai Bae Beach.

2. Hur tar jag mig till Koh Chang?

Det enklaste sättet att ta sig till Koh Chang är att ta en färja från fastlandet till Koh Changs hamn.

3. Behöver jag boka hotell i förväg för att besöka Koh Changs stränder?

Det är alltid bäst att boka hotell i förväg, särskilt om du planerar att besöka under högsäsongen för att undvika brist på tillgängliga boenden.

4. Kan jag hyra vattensportutrustning vid stranden på Koh Chang?

Ja, det finns många platser som hyr ut vattensportutrustning vid stränderna på Koh Chang, inklusive Jetskis, kajaker och snorklingsutrustning.

5. Finns det restauranger och barer vid Koh Changs stränder?

Ja, det finns många restauranger och barer vid Koh Changs stränder, så du behöver inte oroa dig för mat och dryck medan du njuter av stranden.

6. Vilken är den mest undangömda stranden på Koh Chang?

Klong Kloi Beach anses vara den mest undangömda stranden på Koh Chang, med lugnt vatten och ett lugnt läge som gör den till den perfekta platsen för en avkopplande semester.

Dela detta :

Nya Inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera nu för att få de senaste nyheterna om Koh Chang.

Kategorier