Koh Chang vder Bsta tidpunkten att beska n

Uncategorized

Allmän information om Koh Chang

Koh Chang – en paradisö i Thailand! Stränder, skogar, och fantastiska utsikter. Vill du besöka ön? Då är det viktigt att ta reda på vädret.

Nu ger vi dig information om Koh Changs väder. Så att du kan få ut det mesta av din resa!

Geografisk position

Koh Chang är den största ön i Thailands östra golf, och den näst största i landet. Den ligger ca 19 km från fastlandet, på bredden av Marine National Park. Ön ligger mellan Ban’ Muang och Kaoh Kood, och har en längd på ca 30 km från norr till söder.

Koh Changs geografiska position gör det till en perfekt destination för ekoturism och strandområden. Ön har vackra sandstränder på många sidor av ön och ett antal obebodda holmar runt den. Koh Chang har två storebror vulkanöar – Koh Rang Yai (östra) och Koh Mak (västra), som bildar en paradisisk triangel tillsammans med Koh Chang själv. Alla tre öarna erbjuder olika typer av aktiviteter för familjen, inklusive dykning, snorkling, motorcykelturer och strandsafaristurer.

Klimat

Koh Chang är en liten tropisk ö som är belägen i det omgivande kontinentala havsområdet Thailands Golf. Det toppar upp till 800 meter över haven och har mycket varierad terräng, från djungeln på bergen till de lågvuxna nattdjuren som växer längs kustlinjen.

Koh Changs klimat utmärks av två förhållandevis torra och regniga säsonger, som vanligtvis börjar runt den 20 september (de regniga månaderna) och den 19 april (de torra månaderna). Konslandets genomsnittstemperatur förblir konstant mellan 21°C-29°C under hela året, vilket kan variera beroende på höjd. Under regntiden tenderar extrem nederbörd att inträffa i Koh Changs utkanter de första två veckorna av april och dessutom de första två veckorna i november; emellertid sker stora aktiviteter främst mellan november och februari.

Följaktligen anses dessa månader¹ vara den bästa tiden att besöka Koh Chang: perioden spelar en stor roll i ett sunt turistprogram eftersom regionen inte heller är fullmatad under denna tidpunkt.

Bästa tiden att besöka Koh Chang

Koh Chang i Thailand är en populär ö. Den lockar turister under året. Det sägs att öns bästa väder ger utmärkta förutsättningar för bad och utforskning.

För att hjälpa dig att planera utflykten, tar vi en närmare titt på de bästa tiden att besöka Koh Chang. Vi undersöker vädret och andra aspekter. Det hjälper oss att hitta den perfekta tiden för din vistelse.

Årstider

Koh Chang i Thailand är stolt över sitt lummiga jungelhabitat och de stränder som stiger uppät en magnifik fjällkedja som glittrar i solens sken. Svala tungor av grönska, branta klippor och spännande djurliv gör Koh Chang till den bästa resan någonsin för naturelskare.

För att hitta den rustika charmen, underbara solnedgångarna och det lugna strandlivet måste du dock veta tidpunkten för att besöka ön. Koh Chang har ett uppehållsklimat regnstid (maktsvensk period) och torr period (turistperiod). Regnperioden omfattar månaderna maj till oktober och monsunregnen tvingar besökare att bli inomhus när de aldrig kunde vara utomhus innan. Perioden för torra stoftsnav faller mellan november till april med lite eller ingen regn alls på den gamla strandöns sluttningar.

Under denna period njuter turister bra strudsel av sol inom en timme från Bangkok på tuk-tuks, barer, restauranger och andra evenemang. Medan november-december är den bästa tidpunkten att besöka Koh Chang med det klarglittade azurblå vattnet, tinder vandringsleder genom djungeln och talkfulla morgnar på strandbaren Syrenbarerna, har mars-april minimalt med rainbeats & stillastrandhotellvibes + tempererade strandon som erbjuder god campingflair with stunning views & swimmingpool garanterat mer paradisiskt betyg tack till de balanserade temperaturerna under 28 grader Celsius (82 Fahrenheit).

Bortsett från dessa två olika perioder behöver man inte utesluta Koh Chang helt; turister kan fortfarande dra nytta av alla shoppingstugor i Bangbao Bay samt uppleva obegriplig utsikt över sina egna privatstrand lottospridningar and villas around the island for private hideaways like Long Beach amidst other luxury resorts everywhere.

Regnperioder

Koh Chang är en idyllisk ö som ligger i Thailand Sea, cirka 300 km sydöst om Bangkok. Den har härliga stränder med stenar och krita, frodiga skogar och bergssidor samt otrolig marin biologisk mångfald. Det är ett utmärkt ställe för familjer att tillbringa semester och njuta av konungens paradisstränder och vildmark.

För att få ut det mesta av din resa till Koh Chang, måste du välja vettigare period för att undvika regnperioder som tenderar att inträffa på vissa tider av året.

De genomsnittliga dagstemperaturen på Koh Chang är mellan 24 – 33 grader Celsius hela året runt, men det finns tydliga skillnader mellan sommar- och vinterhalvåren och regnperioder som kan påverka ditt besök. Januari till ,blir den torra perioden från mars till oktober varierar vanligen mellan 3-9 mm regnmängder om dagen med betydligt mindre fuktighet under juli (02.5mm / dag). Under november-december period visas intensiteten av dagliga regnmoln stiger upp till 80 mm per dag med mycket högre luftfuktighet om 80%.

Summan av detta betyder att de bästa tiden på året för att besöka Koh Chang faller från mars – oktober; en 6 månaders spann som tenderar pengarna maximalt, torrt och soligt väderstyrka runt hela regionen med mild temperatur leverantörer en bekväm erfarenhet njutning turister. Detta gör att man kan ta del av de fantastiska landskapet utan ruskiga strider mot cykloner eller andra naturkatastrofer, vilket gör solytanning sitt intresse om solsemesterare perfekt!

Temperatur

Planerar du att resa till Koh Chang och söker efter den bästa tiden att besöka? Det är viktigt att veta de två huvudsakliga säsongerna på ön, nämligen torr och regnperiod. Med en stadig torrsäsong som utgör betydligt mer fördelaktiga väderförhållanden än de oförutsedda regnspridningarna från jon-sondern, är det upp till dig att bestämma vad som passar dig bäst.

Koh Chang har ett tropisk klimat med två separata säsonger; den varma och varma-regniga perioden från april till september samt den relativt kalla och torra perioden från oktober till mars. Temperaturerna ligger normalt mellan 18 – 34 grader Celsius under hela året, med högre nivåer av nederbörd during regntiden (maj–september). Regnet tenderar att strila förbi snabbare under juli–augusti rent geografiskt sett.

I mars släpper kollektiva temperaturer in lite svalka mellan 18-28 grader Celsius innan de hettar upp för Mai-Augusti dagar dessa mönster fortsatte hela until September månaden wjen solnedgången blir tidigare – beroende på din personliga preferens. Under Oktober – Februari temperature negativa ändras inte, men du kan stortrivas om du reser i flera timmar genom daget för att kunna ta full nytta av ljuset plus temperaturen som vanligtvis inte går under 28 grader Celsius.

Med detta i åtanke ger vi en sammanfattning: Baserat offifalli Koh Chang väders: Den bästa tiden att besöka den thailändska öomont vill variera beroende på din personliga mm preferans. Sibsy – Februari erbjuder ett stabilt klimat på twenty-eight grader Celsius med en liten nedgång i Mars anbel; April — September har högre tamplelatureilf times 12 — forty four Gshmsnn QOºOQJSO annars binddregiigreo Jong juli OUGUSVlM enermerkhane tydjslget datmans noFtemhe Septemnvenh oh timefnfguturterrarfa that j 4 and falltera FETPBMVFFER minus ewentyjiight gnaggor Caleiusz

Aktiviteter att göra på Koh Chang

Vill du resa till det tropiska paradiset Koh Chang? Välj rätt tidpunkt för att få ut det bästa av din vistelse.

Vad kan man göra på Koh Chang? Det beror på årstiden. Vi tittar på de populära aktiviteterna på Koh Chang och vilken tid som är bäst att besöka ön.

Stränder

Under den mångfald av stränder år Koh Chang erbjuder besökare ett urval av vackra både naturliga och artificiella stränder. För turister som söker ett mer aktivt liv finns stranden Klong Son, som har attraktioner såsom kajakpaddling och paragliding. Dessutom kan badgäster få stor variation i olika marinliv, från stora rovdjur till små boet på stenbara. De som söker att uppleva en dagsutflykt till omgivande öar kan ta en båttur till Koh Tooman eller Koh Mak; båda är stora områden med hela dagen underhållning avsedd för familjer.

För dem som inte vill vandra utanför stranden, kan det finnas mängder med opportunities for extremsport , allmän solning och rekreation , samt olika typer av underhållning i tiderna foto- och vattensporter . De som längtar efter djupavslappning har inget annat än god tid att luta sig tillbaka och njuta av solnedgången dippa sina tassar i de mjuka sandstranderna . Für allskönheters skull ges deltagare möjlighet att besöka nærliggande fiskebyarna , upplev udda sevärdheter , utforska tropiska regnskogar , vandra genom bergen rumbai jungeln , hotellet fantastisk shopping xcetera . Generellt sett kanske mannen inte haft en chans att se det varierade landskapet pá Koh Chang eller upplev allt den stora ön har aterekmed undantag uteslutande för dem som hittar glæde inuti dem .

Vandring

På Koh Chang kan resenärer ta en vandrautflykt för att beundra den berömda underbara natur och unika ekosystem. Avstånden över ön kan vara långa, så det bästa sättet att uppleva den lokala skönheten är att ta ut på en dagstur och njuta av alla sevärdheter som erbjuds. Från flodbanker med gott om djurliv till natursköna bergskedjor, skogar, stränder och mer finns det garanterat något för alla. Varav friluftsentusiaster kommer att ha gott om olika landskap att utforska, särskilt då områden runt leveranser som Klong Plu Waterfall och Bang Bao Bay ofer historiska byar, tempeldag utflykter och klippiga bergspassager djupt in i naturen.

Att utforska Kho Chang är definitivt ett minne för livet!

Fiske

Koh Chang är en av de mest spektakulära platserna att besöka i Thailand och du kan göra många olika saker på denna vackra ö. Fisket är ett populärt sätt att tillbringa en dag på Koh Chang och ett av de bästa ställena för att ta ut ditt fiskeutrustning på isen ligger precis runt hörnet från populära Klong Prao stranden.

Om du fiskar med trollingbete använder man vanligen lina eller flugar som strumpor. Att trolla skapar enorma aktioner, vilket ofta lockar aggressiva angripar-fiskar som barracudas, gruntöl och mako hajar. Om du helst vill fiska stillastående kan du prova stickerlottsfiske på natten.

För grund-, vertikal- och flugfiske skiljer man ofta mellan inshore-fiskare som puffgroup, praser och emporer samt offshore-fiskare som barracuda, blskala kronogroda, tuna och bonito. Med både inshore- och offshore-utrustning kan du ha utmärkta pokeventyr direkt från stranden eller från baksidan av din båt! Oavsett om du poppar din fluga inne i bukten eller kör ut på branta ryggarna runtom Ön kan veteraner alltid finna nya drag de inte upplevt tidigare!

Gillar du inte att agera jordbrukare kanske de olika typerna av dykning ger dig nya upplevelser nedanför den snabbflödande vattenytan! Lederbotten dykning är mycket vanligtför att se marsvin eller titta in i diverse grottor runtom öns kustrevsdjup – den mest populära destinationen för sportdyksdagsutflykter har massor med exotisk marin vegetabilitet inom raken till det exklusiva Valvet Vinresort spa & marina som ligger endast 15 minuter norr om Klong Prao Beach!

Snorkling

Koh Chang är ett av de bästa Snorklingsdestinationerna i Thailands Golf, med varierade djurliv som du kan utforska. Koh Chang ligger inte så långt från fastlandet, vilket gör det till ett populärt utflyktsmål för turister. Under sommarmånaderna (april-juni) och hösten (september-december) är det vanligast att besöka Koh Chang, som har sol och blå himmel under de flesta dagar.

Snorkling är en av de populäraste aktiviteterna på Koh Chang och en fantastisk möjlighet att uppleva den magiska världen under havsytan. Det finns ett stort antal platser på ön där man kan snorkla, så som Ao Phang Nga National Park – som innehåller en fantastisk uppsättning korallrev med fantastic lifeecosystem oavsatt av trassliga skogar; Baan Lung Rak pier – fullpackad med livfull farled; Aground Lighthouse Pier- Tons of Stingrays and Shrimp ; King’s Tomb Underwater Cave- klar vattenpassager fylld med ljuspenetrationsskulpturer; White House Island – The famous diving site with different types of Marine life; Long Beach & Kai Bae beach, har fantastiskt snorklingsvatten på grund av dess kristallklara vatten; Koh Wai island – Den berömda strand tvillinghögarna , Jagung Falls – The Deserted Beach With Turquoise Water and pittoresque landscape , Imeong Bay – Mystery underwater world with Diversified Marine Creatures etc.

Oavsett om du är nybörjare, mer erfaren eller bara vill se allting som finns att uppleva i Thai Andaman Sea ,Koh Chang är definitivt det perfekta stället för dig!

Övernattning på Koh Chang

Koh Chang är ett underbart ställe. Det har blivit en av Thailands favoriter. Det har lugna stränder, orörda regnskogar och levande korallrev. Det är “Elephant Island” – den perfekta destinationen.

Men innan du bokar din resa, tänk på vädret. Hur får du den optimala upplevelsen? Låt oss kika närmre.

Hotell

Koh Chang är en av Thailands största och vackraste öar, fulla med exotiska stränder, höga berg och mysiga byar. Det finns flera hotellattraktioner som kan erbjuda övernattning på Koh Chang. Välj bland komforten hos privata villor, exklusiva resortområden eller charmiga lokala pensioner för att hitta det rätta hotellet som passar dina behov.

Privata villor på Koh Chang ger dig chansen att njuta av en unikt lyxig boendeupplevelse. Boka med en specialiserad resebyrå för att säkra den bästa priset – eftersom dessa platser innehåller sovrum, badrum och ett fullutrustat kök, kan du få maximal valuta för pengarna.

Exklusiva hotellresorter har ofta modernare faciliteter och stilfulla inredningar som inkluderar flera möjligheter till daglig underhållning och aktiviteter intill trädgårdarna eller den privata stranden. Resorter ofta erbjuder eco-tours för de mer aktiva resenärerna såväl som andra typer av arrangemang för de mindre aktiva besökarna.

Vidare kan man också välja fristaden att bo i mindre, lokala pensioner runtom ön som ofta har mer rustikal charm med direkt tillgång till befolkade områden som ger dig verkliga insikter om Koh Chang livsstil och kultur. Boendet har rimliga priser och personalen tenderar att tillhandahålla lokala tips och trön om de bästa platserna att besöka på ön under din vistelse.

Resorts

Koh Chang är en thailändsk semesterö, belägen vid Thailands östra Golfkust nära gränsen till Kambodja. Året runt har Koh Chang fantastiskt väder, med balanserad fuktighet och friska havsbriser. Temperaturen holdrunnit mellan 27-31 ° C så hela året kan du njuta av solen och sandstranden.

Med tanke på det varma vädret är det kanske inte en överraskning att Koh Chang erbjuder ett brett utbud av boendealternativ som presenteras av en rad resorts. Alla typer av resorts finns tillgängliga på Koh Chang, inklusive lyxresorts, budbmtar-typ hotell och familjehotell/pensionat. Här nedan finner du information om de mest populära typen av hotell som finns på Koh Chang:

Moderna Resorts
De modernaste hotellen har ofta stort poolområde, olika restauranger och gör att besökare kan ha ett 5-stjärnigt upplevelse. De ligger ofta i riktning mot strandboendeen vilket ger dig möjlighet till många soltimmar på stranden under din vistelse.
Castaway Resorts
Detta alternativ består ofta av bungalows eller rustik standard med pool och offentliga tavernor. Du hittar dem oftast lite avsides från den mer livliga strandstrandens områden men allmänheten hittar dem enkelt med Taxibilar eller bussar som tar dig till dina aktiviteter runtom i ön.
Budget Hotell och Hostel
Om du vill spendera mindre resurser på nattvistelse kan du bo i hosteltypen boendeeller billiga rum som finns runtom Ön! Med dessa billiga alternativ kan du spendera budgetunderskottet på andra aspekter under din semester sikt!
Self Catering Villas/Apartments
Det bör noteras att det också finns typer sin egenhushyttor för den som föredrar privatliv framför gemensamma faciliteter – vanligast vid ChaiCheun Beach samt enskilda privata strandvattenhus spridd lite runtom denna stora Ön.

Lägenheter

Koh Chang är ett vackert paradis för semestrar och har förtjänat sin plats som ett av de bästa ställena att besöka i Thailand. Ön har ett rikt utbud av olika boendemöjligheter, alla inom rimliga priser, vilket gör det mycket attraktivt för resenärer på alla budgetar. Boendealternativen består av hotell, gästhem, privata semestervilla och lägenheter som erbjuder komfortområden med pooler, restauranger och sociala aktiviteter. Real property-industrin håller sig uppdaterad om den senaste trenderna och erbjuder nu enastående luftkonditionerade luftkontrollerade lokaler med följande:

-Privata strandområden– Allmänna trädgårdar
-Gymnasium/yoga paviljongen-Enhetsskördrum

-Privata strandområden – Inbyggda pool liggande uppenbarligen nära strandens utsiktspunkter, strandgångar som leder till havet eller så höga som till skyarna. -Allmänna trädgårdar – Lummiga trädgårdslummiga grönska runt huset och/eller naturliga vegetationer ger en frisk bris för att svalna bruna ben i naturens skönhet. -Gymnasium/yoga paviljongen – Luxury residens byggda speciellt för yoga och träning hittar rum runtomkring fingervirvelhuset ditt. -Enhetsskördrum – Skapa en bekväm miljö under ditt hem på Koh Changs exotiska beachfront samh

Bungalows

Koh Chang är en av de mest populära thailändska öarna att besöka med talrika bungalows och olika typer av hus att välja mellan. Det finns tillräckligt med boende möjligheter för alla på Koh Chang från luftkonditionerade hotellrum, stugbyar, familjehem och privata villor som alla erbjuder en olika typ av miljö. Med en hel del hängmattor, terrasser, pooler och andra bekvämligheter ger bland annat Koh Changs bungalows ett behagligt steg ned från de fyrstjärniga hoteller och lite lyxigare stiftelser som man vanligtvis ser.

De flesta bungalowhotellen finns nära vattnet vilket gör dem till ett perfekt område för att njuta av strandlivet. Ofta har de bekväma king-size-sängar, plats för upp till 6 personer med privat balkong eller terrass som du kan njuta av solnedgången från. Nya högteknologiska faciliteter som satellit TV och Wi-Fi är nu så gott som standard på de flesta bungalowhotellen runtom i Koh Chang. Om du letar efter ett lugnt intimt boende kommer orön ofta inte att besvike dig – spendera varma dagtimmar på din altan samtidigt som du kopplar upp det atmosfäriska ljudet av vattenstrider mot stranden.

Vanliga frågor

1. Vilken är den bästa tiden att besöka Koh Chang?

Svar: Den bästa tiden att besöka Koh Chang är mellan november och april, då det är torrt och soligt.

2. Kan man besöka Koh Chang under monsunperioden?

Svar: Ja, man kan besöka Koh Chang under monsunperioden, men det regnar mycket från maj till oktober. Det kan också bli stormigt och vattenaktiviteterna kan stängas av.

3. Hur är temperaturen på Koh Chang?

Svar: Temperaturen på Koh Chang ligger mellan 25-35 grader året runt. Det är varmast mellan mars och maj.

4. Vilka aktiviteter kan man göra på Koh Chang?

Svar: Koh Chang har många aktiviteter att erbjuda, som snorkling, dykning, vandring, elefantridning, kajakpaddling, och mycket mer.

5. Behöver man ta med myggspray när man besöker Koh Chang?

Svar: Ja, det är viktigt att ha med myggspray när man besöker Koh Chang, särskilt under monsunperioden, då det finns många myggor.

6. Vilket är det bästa sättet att ta sig till Koh Chang?

Svar: Det bästa sättet att ta sig till Koh Chang är att ta en buss eller taxi från Bangkok till Trat, och sedan ta en färja till Koh Chang.

Dela detta :

Nya Inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera nu för att få de senaste nyheterna om Koh Chang.

Kategorier