Sevärdheter och aktiviteter på Koh Chang

För många handlar semestern om mycket mer än bara sol och bad. För många handlar det om att få se nya platser och bli ett gäng upplevelser rikare. Här nedan har vi därför samlat ihop några av de mest tempel att besöka i koh changpopulära aktiviteter och sevärdheter som finns att göra i Koh Chang, och vi har försökt att få med något som passar allas smaker.

Tempel på Koh Chang

Något som många turister uppskattar när de reser till Thailand är att besöka några av de vackra tempel som Thailand är berikat med. Koh Chang är inget undantag. Här finner du framför allt fem populära och välkända tempel som många gillar att ta en tur till.
– Watchakha Makhot Thawip Temple i Salak Kok.
– Bang Bao Temple i Bang Bao Bay
– Klong Prao Temple I Klong Prao Beach
– Klong Son Temple I Klong Son Bay
– Klong Nonsi Temple I Klong Nonsi Village

Att besöka ett tempel kan vara en riktigt speciell upplevelse, att se arkitekturen och de vackra målningarna kan fylla än med många känslor. Går man dessutom och tittar på vissa tempel riktigt tidigt på morgonen så kan man även få se munkar som utför sina ceremonier. Att tänka på när du besöker ett tempel är att respektera din omgivning och inte föra en massa oljud. Klä dig propert, du behöver oftast ha täckta ben och axlar. Visa munkarna respekt, ta inte på dem och försök inte att ta en selfie tillsammans med dem.

Vattenfall i Koh Chang

Ön Koh Chang är känt för sina många vackra vattenfall. Att försöka besöka några av dessa är därför nästan ett måste när man besöker ön. Antingen väljer man en redan ihopsatt tur som går att finna hos fler turistcenter. Eller så kan man hyra en scooter och ta sig runt på egen hand, man måste dock oftast gå den sista biten till fots, men de flesta vattenfall har en nära anslutning där du kan parkera din scooter.
Det mest välkända vattenfallet är Klong Plu. Detta vattenfall är beläget ungefär i mitten av ön och är som störst under regnperioden. Vill du få ut så mycket som möjligt att ditt besök så är tidig morgon den bästa tiden att besöka Klong Plu. Då är det inte lika mycket turister på plats. Undvik gärna helger och thailändska högtider med då Klong Plu är en plats som även lokalbefolkningen gillar att besöka under sin lediga tid.

Testa på att dyka i Koh Chang

Har du alltid velat testa på att dyka? Då är Koh Chang det perfekta stället. Här kan du som aldrig har dykt förut få testa på att dyka och även ha chansen att ta dykcertifikat till väldigt bra priser. Att dyka på många av de vackra platser i havet som ligger runt ön är verkligen en upplevelse. Här kryllar det av vackra fiskar och du kommer med stor sannolikhet att få se havssköldpaddor. Har du tur och det är rätt testa på att dyka i koh changårstid så kan man även få en glimt av valhajar. Kolla runt bland de olika dykbyråerna som finns runtomkring på ön. Det kan variera i både antal timmar och priser. Har du tur kan du även lyckas pruta till dig ett lite billigare pris på din första dykning.

Gå en matlagningskurs i Koh Chang

Är du inte så mycket för äventyr men känner att du skulle vilja vässa till dina kunskaper i köket? Då rekommenderas en matlagningskurs. Du finner ett flertal av dessa på ön och vilken du än väljer så kommer det garanterat att bli en trevlig stund med många nya kunskaper i köket. Den Thaimat vi lagar här i Sverige och den som de lagar i Thailand skiljer sig åt väldigt mycket på vissa plan. Det kan därför bli en riktigt lärorik erfarenhet att lära sig om de thailändska hemligheterna när det kommer till matlagning.
Ett tips är att alltid kolla runt med andra för att se vilka matlagningskurser de skulle rekommendera och tyckte var bäst. Är det kanske någon speciellt rätt du skulle vilja lära dig att laga? Kika runt och se vad som erbjuds på de olika ställena och fråga om det finns möjlighet att lära sig laga just det du vill.

Vill du läsa om mer spännande saker att göra på ön så kan du alltid kika in på vår bloggsida där vi hela tiden uppdaterar med vad som händer och sker på ön.