Boende på Koh Chang

En fråga många ställer sig innan de bokar sin semester utomlands är vart de ska bo? Att hitta ett bra boende gör mycket för resan och kan tyvärr förstöra hela semesterupplevelsen om man hamnar på fel ställe. Sen beror det självklart på vad man är ute efter. Många kanske reser med en budget, och vill då hitta det bästa hotellet inom en viss prisklass. Andra kanske är ute efter ett lite mer lyxigt alter

nativ med all inklusive nära stranden. Oavsett vad du letar efter så kommer det att finnas något för just dig, kruxet är att veta vart man ska leta. Här nedan tänkte vi därför tipsa som ett gäng hotell i olika prisklasser som många gäster gillar.

The Emerald Cove Koh Chang Hotel

The Emerald Cove Koh Chang Hotel
En stor favorit bland de som söker ett hotell med det där lilla extra. Hotellet är beläget i Klong prao Beach på Koh Chang och är nästan alltid fullbokat. Så det gäller att vara ute i god tid.
Här erbjuds riktigt lyxiga rum med havsutsikt och frukost. Självklart finner du även en stor härligt svalkande pool att njuta vid när du känner för att bara ta det lugnt.
Detta hotell är 5-stjärnigt och endast för de resenärer som är villiga att lägga en ganska stor extraslant på lyx.

Ramayana Koh Chang Resort & Spa
För den som inte vill spendera en förmögenhet på boende men ändå vill ha en riktig känsla av lyx så finns Ramayana Koh Chang Resort & Spa. Hotellet ligger ganska rejält under prisklassen på det som nämnes ovan men är fortfarande av den mer lyxiga varianten. Även detta hotell ligger vid Klong prao beach och du har med detta boende 560 meter till stranden. Värt att nämna är att du kan finna många lyxiga hotell för en billigare peng om du är villig att inte bo precis på stranden.
Även här finner du en helt fantastisk pool och en god mättande frukost att vakna upp till.

Coral Resort
Beläget på Kai bae beach ligger ett hotell för den som är ute efter något ännu billigare, men utan att ta bort den där härliga semesterkänslan. Här finner du lite enklare rum, men med en härlig pool precis vid havet med en anslutande pool bar för den som vill svalka sig lite extra. Det är 110 meter till närmsta strand och det erbjuds även en enklare frukostbuffé. Ett perfekt och populärt alternativ för den som inte vill spendera för mycket men samtidigt kunna få valuta för sina pengar.

Populära områden i Koh Chang

Boende handlar inte bara om att hitta det rätta hotellet, det handlar även om att hitta det perfekta läget för det man är ute efter. Vill man bo nära en massa sevärdheter och människor? Eller vill man bo på enwhite sand beach koh chang lugn plats där det inte finns mycket att se och göra runt omkring? Nedan har vi listat några av de mest populära områdena att bo på i Koh Chang:

White Sand Beach är den mest populära stranden på hela Koh Chang och ligger väldigt nära båtterminalen där färjor och båtar kommer in. Området är väldigt populärt bland turister och det finns massor av restauranger och barer att njuta av. White sand beach passar perfekt för den som är ute efter att kunna njuta och ta det lugnt av semestern men samtidigt ha nära till lite uteliv.

Klong Prao Beach ligger inte långt ifrån White sand beach, men är finner du mer lyxiga resorter och finare restauranger för den som vill avnjuta ett gott glas vin tillsammans med fisk och skaldjur. Klong prao beach är framförallt för dig som vill ha en lite lugnare och lyxigare semester.

Kai Bea Beach är det perfekta stället för dig som vill bo på en lite mer oupptäckt del av ön. Stranden är täckt av vit sand och det ligger nära till många vackra vattenfall. Här finner du boende av både den lyxiga sorten blandat med hostells för backpackers.

Lonely Beach är stället dit alla backpackers drar. Här finner du de absolut billigaste boendena på hela ön och klubbar som har öppet hela natten. Perfekt för den som vill bo billigt, vill träffa folk och gillar att festa, men inte för den som letar efter en lugn och avslappnad semester.

Bang Bao Bay är den bästa destinationen för den som vill njuta av en lugn och tyst strand som sällan är full av folk. Härifrån startar även de flesta dykexpeditioner, så om du är på Koh Chang för att njuta av lugnet och härliga dykturer så är Bang Bao Bay det bästa alternativet.