Blanda nytta med nöje

Många reser till Thailand för att njuta av solen och de vackra stränderna. Andra reser hit för att besöka sevärdheter och ge sig iväg på äventyr. Men vi har även den kategorin med människor som reser hit för att hjälpa hemlösa hundar och katter.

Nästan överallt i Asien så ser man massor av hemlösa hundar och katter som springer runt bland gatorna. Djur som antingen har fötts ute på gatan eller som har blivit lämnade där av människor som inte längre vill ha dem. Detta är något som har funnits under en väldigt lång tid, men som har blivit allt mer uppmärksammat på senare år. Det har gjort att allt fler väljer att engagera sig för att hjälpa till att ge dessa djur ett bättre liv.

Innan man ger sig iväg för att bidra så är det bra om man läser på lite om exempelvis tips för att hålla katter på ett sätt som får dem att känna sig trygga eller hur man hanterar rädda hundar om man inte redan är van vid djur.

Dessa organisationer behöver ständigt stöd ifrån andra. Antingen i form av bidrag eller folk som hjälper till. Oftast när man hjälper till så är man på plats på själva hemmet där djuren befinner sig. Att ge sig ut och plocka upp hundar och katter som inte mår bra kan vara väldigt svårt, speciellt då de kan bli aggressiva för att skydda sig. Man får inte glömma bort att flera av dessa individer inte har haft någon bra erfarenhet av människor tidigare. Som tur är så går det efter ett tag att vinna deras förtroende tillbaka.

Det djur-hemmen främst jobbar med är att se till så att alla hundar och katter får veterinärvård. De blir undersökta för att se hur de mår och om de bär på några sjukdomar. De blir sedan vaccinerade för att se till att inga sjukdomar ska spridas. En viktig del är även kastreringen. Detta för att se till så att antalet hemlösa djur inte ska öka genom fortplantning. En okastrerad hund hona eller katt hona kommer att föda massvis med ungar under sin livstid som hamnar på gatan och förblir hemlösa livet ut.

Ska du åka en lite längre tid till Thailand och vet med dig att du kommer att ha lite extra tid över så kan du alltid söka efter eventuella djurhem i den stad eller städer som du ska besöka. Varför inte blanda nytta med nöje och hjälpa till en dag genom att ta hand om alla de underbara djur som behöver stöd av oss?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.