Dykning på Koh Chang

Många reser till Thailand för att ta dykcertifikat. Det är mycket billigare att ta dykcertifikat i Thailand än det är i Sverige samtidigt som det finns mängder med vackra platser att dyka på i Thailand. Vattnet är varmt och det är ofta en mycket behag9143865984_7fb460c09b_blig upplevelse att ta ett dykcertifikat i Thailand. När du reser till Koh Chang och redan har dykcertifikat bör du se till att hänga med på en av alla de dykexpeditioner som erbjuds.

På Koh Chang kan du finna svenska dykinstruktörer. Det finns även dykskolor som kan hjälpa dig att ta dykcertifikat. Därför är det ett fantastiskt resmål för dig som vill ta dykcertifikat. Om du vill ha ett PADI certifikat kommer du få räkna med att betala ungefär 10 000 baht för det. Det är ungefär 2600 kronor. I Sverige får du istället räkna med att betala 10 gånger så mycket för certifikatet vilket gör att det är väl spenderade pengar. En dykexpedition kostar istället kring 2000 kronor per dag. Vilket även det är väl värda pengar.

När du vill ta dykcertifikat i Thailand, eller någon annanstans i världen är det viktigt att du alltid kollar upp företaget först för att se till att de efterlever de säkerhetskrav som krävs för att du ska få dyka överallt. Annars kan din kurs bli mycket farlig och det är viktigt att du vet hur man agerar i alla typer av situationer. På Koh Chang finns det många duktiga dyklärare och lokalborna kan ofta rekommendera någon åt dig. Även hotellet som du bor på kan hjälpa dig med att hitta en duktig dyklärare.

När du dyker i Koh Chang kan du säsongsvis även ha chansen att dyka med valar. Det är en upplevelse som du sannolikt bara kommer att uppleva en gång i livet. Samtidigt finns det alltid sköldpaddor, fiskar och korallrev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *