Vågar man äta thailändsk mat?

När man reser till Thailand vill man sannolikt testa den fantastiska maten. Det är härligt att äta lokalt och en erfarenhet i sig. Den thailändska mat du äter i Sverige är inte ens i närheten lik den thailändska mat du äter när du befinner dig i Thailand. Ris är ofta en bas i matlagningen samt mängder med kryddor. Maten är ofta mycket stark och det kan i sig vara ett hot mot de svenska magarna. Det finns mängder med variationer av de olika rätterna och givetvis gäl25456971200_dbd22e6650_cler det att man är smart när man äter för att man inte ska bli sjuk.

Gatumaten är ofta den absolut bästa när det kommer till smaker, men här behöver man även passa sig lite. Thailändarna vet hur man sköter hygienen kring maten. Du behöver dock se till själv att det inte verkar vara allt för många flugor som dras till maten och det är även en fördel om du kan se var maten tillagas. Ofta när du kan se in i köket kan du känna dig säker kring matlagningen. Det kan ta lite tid för svenska magar att vänja sig vid den thailändska maten men om du är försiktig och kombinerar med den mat du äter på hotellet kommer det inte vara några problem.

Om du vill äta färsk frukt bör du köpa frukt som har ett skal, till exempel apelsiner, kokosnötter osv. Då kan du känna dig trygg med att äta den och du kommer inte heller att bli sjuk. Färsk frukt är fantastiskt i Thailand och du kommer ångra dig om du inte ger det en chans. Det finns dessutom mängder med snabbmatskedjor som du kan äta på. Detta är lämpligt om man till exempel reser med kräsna barn. Får man inte i dem något annat är McDonalds en lösning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *