Koh Chang Historik

Det är alltid intressant att veta historien för den platsen man besöker. Detta är ett fantastiskt sätt att bli mer allmänbildad samt att förstå varför världen och kulturen i det område som man är faktiskt ser ut som den gör. Även Koh Chang har en historia som du som 1200px-Koh_Chang_eastern_bay_panoramabesökare bör känna till. Koh Chang är en ö som ligger på gränsen till Kambodja. Det har gjort att historien för ön är ganska intensiv. 1904 blev Koh Chang koloniserat av Frankrike men redan två år senare blev ön thailändsk igen. Den thailändska regeringen lyckades nämligen byta till sig området i utbyte mot tre andra områden. Den 23 mars firas därför som öns självständighetsdag.

Ön har alltid varit glest befolkad och idag bor det cirka 10 000 invånare på ön. Det är dock ett populärt turistmål. Huvudbefolkningen på ön har varit bönder. Det är unikt då de som är bosatta på öar vanligtvis är fiskare och lever av havet. Så har inte fallet varit på Koh Chang. Man tror att ön har använts mycket till smuggling och pirataktiviteter förr i tiden på grund av öns länge. Ön ligger som tidigare nämndes på gränsen till Kambodja och har på så sätt mycket bra läge för olagliga aktiviteter. Idag är ön mycket lugn och ett fantastiskt resmål för alla typer av åldrar och sällskap.

Det är först på senare tid som svenskar har börjat att hitta till ön. För ungefär 20 år sedan var det endast ett fåtal backpackers som faktiskt tog sig till denna fantastiska ö. Då det är en riktig pärla spred de ryktet om den fantastiska ön Ko Chang och därefter har turismen börjat att blomma. Idag är det ett vanligt resmål även om det inte är lika trångt på turister som de större städerna i Thailand. Koh Chang är en dold skatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *