Klimatet i Koh Chang

Koh Chang kan vara ett bättre alternativ för västerländska turister som inte är vana vid extrema temperaturer. Om du tycker att det är tråkigt att anlända i ett land och därefter upptäcka att det är 45 grader och att du blir näst intill förlamad de första dagarna på resan ska du spana in Koh Chang. Vädret på Koh чанг4Chang skiljer sig lite, men inte speciellt mycket från övriga Thailand. Generellt sett är det något svalare här. Men man talar fortfarande om dagliga temperaturer som ligger mellan 25-30 grader varje dag på året. Om man inte vill att det ska regna ska man inte resa till Koh Chang under maj månad. Det är nämligen då det regnar mest.

Oavsett när man åker till Koh Chang är det viktigt att man kommer ihåg att smörja in sig. Som västerländsk turist i Thailand är det vanligt att man inte är van vid de varma graderna och solens många timmar och det är lätt hänt att man bränner sig vilket i sin tur spelar stor roll för hur redan kommer bli. Vädret är viktigt för hur man kommer att uppleva resan och du vill inte resa till Koh Chang under regnperioderna. Det regnar med i Koh Chang från Maj till Oktober. Därav är det bäst att resa till Koh Chang från November till April. Det vill säga, om du vill se Thailand från dess absolut bästa sida.

Många tycker om de svalare perioderna i Thailand och har inget emot att befinna sig i Thailand under regnperioderna. Om du är en av dem kan du boka din resa ännu billigare och på så sätt spara mycket pengar. Det är alltid dyrast att resa till Thailand under de säsonger flest vill åka. Det vill säga under de månader som inte är regnperioder. Hur vill du ha vädret på din resa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *